Jamai in musical The Wiz

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 5 juli 2006

JAMAI IN MUSICALTHE WIZ

Vanaf begin september zal Jamai Loman te zien zijn in de feelgood musical The Wiz. In deze nieuwste musical van Joop van den Ende Theaterproducties gaat Jamai de rol van Vogelverschrikker vertolken. Hij wordt daarmee de alternate van hoofdrolspeler Danny Yanga. Jamai: 'Ik kijk er naar uit om onder regie van Glenn Casale te spelen in deze swingende musical'. The Wiz gaat op 9 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Jamai, die vorige maand nog te zien was in Musicals in Ahoy 2006', speelt momenteel de rol van Apostel Simon in Jesus Christ Superstar. Voor deze rol ontving hij een nominatie voor de Musical Award Beste Mannelijke Bijrol. Jesus Christ Superstar is nog te zien tot en met 9 juli in het Beatrix Theater Utrecht. In dit theater is Jamai vanaf het najaar te zien in The Wiz.

Naast Danny Yanga en Jamai Loman worden de overige hoofdrollen vertolkt door Nurlaila Karim, Mathilde Santing, Danny de Munk, Danny Yanga, Jerrel Houtsnee, Marjolijn Touw, Sophia Wezer, Jeroen Phaff, Charly Luske en Peter Rijnbeek. The Wiz is vertaald door Martine Bijl. De regie is in handen van de bekende Amerikaanse regisseur Glenn Casale die afgelopen seizoen ook Beauty And The Beast regisseerde.

De Nederlandse versie van de musical The Wiz is gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie uit 1975 en geïnspireerd door de succesvolle filmversie met Diana Ross en Michael Jackson uit 1978. Swingende wereldhits als 'A Brand New Day' en 'Ease On Down The Road' maken dit bijzondere verhaal tot een echte swingende feelgood musical.

The Wiz vertelt het verhaal van Dorothy die de weg kwijtraakt van huis en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een laffe leeuw zonder moed. Deze bijzondere personen staan symbool voor haar eigen ontwikkeling. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en zichzelf.


Noot voor de redactie/