Gemeente Voorschoten

Persberichten - Voordrachten Vrijwilligersonderscheiding voor 12 augustus inleveren
Uitgebracht op: vrijdag 14 juli 2006

Op 9 september 2006, tijdens het Weekend van Voorschoten, reikt een lid van het college van Burgemeester en Wethouders de Vrijwilligersonderscheiding uit. Van alle vrijwilligers wordt een persoon of organisatie hiermee een ambassadeur van het vrijwilligerswerk in Voorschoten. Alle inwoners van Voorschoten worden uitgenodigd uiterlijk 12 augustus een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie voor te dragen voor deze onderscheiding.

De onderscheiding is dé kans voor alle Voorschotenaren om één van de circa 3000 vrijwilligers of circa 180 vrijwilligersorganisaties te eren. Voordrachtsformulieren, waarop ook de procedure staat vermeld, zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de bibliotheek.

Voorschoten heeft een opvallend groot aantal verenigingen en instellingen op cultureel en maatschappelijk gebied. De vele Voorschotense vrijwilligers die zich hiervoor inzetten, verdienen bijzondere erkenning. De gemeente heeft daarom een aantal initiatieven genomen om het vrijwilligerswerk in Voorschoten te ondersteunen. Behalve dat de gemeente Voorschoten een Vrijwilligersprijs heeft ingesteld, organiseert zij een Vrijwilligersmarkt en heeft zij een Vrijwilligersfonds opgezet voor onder meer training en werving van vrijwilligers. De Vrijwilligersonderscheiding is in 2003 voor het eerst uitgereikt. De waardering gaat uit naar alle vrijwilligers, maar de onderscheiding geeft de kans voor speciale aandacht en eer aan één persoon of organisatie aan wie bijzondere verdiensten kan worden toegekend.


- einde bericht -