Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Het tiende OGD-rapidtoernooi op zaterdag 9 september

Het gebeurt niet vaak dat een sponsor 10 jaar lang een evenement helpt organiseren. Bij minstens een sponsor is dat wel zo: op zaterdag 9 september 2006 zal voor alweer de tiende maal het OGD Rapidschaaktoernooi worden georganiseerd. Het toernooi is in de loop der jaren een begrip geworden: niet alleen vanwege grote opkomst en de sfeer, maar ook vanwege het unieke karakter: er wordt gespeeld van 's middags 16.00 uur tot 's avonds 23.00 uur, en tussendoor wordt voor alle deelnemers een gratis barbecue georganiseerd.

In het kader van het jubileum zal het toernooi dit jaar gespeeld worden in het hoofdkantoor van sponsor OGD, gelegen aan de Kalfjeslaan 14 te Delft. Deze locatie ligt op loopafstand van station Delft-Zuid, en er is tevens ruimschoots parkeergelegendheid. Op de site van OGD staat een uitgebreide routebeschrijving.

In verband met het jubileum wordt groots uitgepakt door sponsor OGD. Voorafgaande aan het rapidtoernooi zal op de centraal gelegen Beestenmarkt het startschot voor het jubileumtoernooi worden gegeven. Daar zal een simultaan worden gegeven door Nederlands jeugdkampioen Chiel van Oosterom. Daarnaast zal de officiële start worden gegeven voor een Delfts schoolschaakplan, waardoor op een aantal basisscholen door heel Delft de komende jaren schaakles zal worden gegeven.

De toernooiopzet van het rapidtoernooi is vertrouwd: er worden 7 ronden Zwitsers gespeeld, en de spelers krijgen daarvoor 20 minuten per persoon per partij. Na de derde ronde vindt de traditionele barbecue plaats.

Het toernooi begint om 16:00 uur in het hoofdkantoor van OGD aan de Kalfjeslaan 14. Tussen 15:00 en 16:00 uur worden de deelnemers verwacht zich in te schrijven. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro (incl. maaltijd).

Voor meer informatie, zie de website van DSC:
http://www.delftseschaaksite.nl/

---

Persoonlijke scores Bagneux jeugdtoernooi zijn te vinden op de website http://perso.orange.fr/echecs.bagneux/bagneux/u16Cl.htm