Ingezonden persbericht


Beauty Salon dimensions 2006 veelzijdig en vol variatie

De vakbeurs Beauty Salon dimensions vindt van 9 tot en met 11 september 2006 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De komende editie is ook weer een 'must' voor iedere professional uit de persoonlijke schoonheids- en verzorgingsbranche die op de hoogte wil blijven van de laatste trends. Een grote variatie aan trendy shows, demonstraties en activiteiten zorgen voor een bruisend evenement. Nieuwkomer op de beursvloer is het Black Hair & Beauty Paviljoen. Inspiratie en creativiteit voeren de boventoon bij de vakwedstrijden om de Hairextension Award, de Make-Up Award en het Nederlands Kampioenschap Nail Design.

Black Hair & Beauty Paviljoen
Dit nieuwe initiatief is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de Afro-europese Schoonheids Unie (ASU) en VNU Exhibitions. Het kleuren van alle haartypen zoals Afro-, Aziatisch- en Europees haar komt aan bod in inspirerende workshops, georganiseerd door Scruples Haircare Europe. Daarnaast zijn er demonstraties figuren scheren in deze respectievelijke haartypes. Op maandag 11 september verzorgt Lia Rozenblad Health & Beauty lezingen over de verzorging van de donkere huid. Vanzelfsprekend is op het paviljoen een breed scala aan verzorgingsproducten en -diensten te vinden.

Hairextension Award
De belangstelling voor hairextensions zit nog steeds in de lift. De vele mogelijkheden met kleur, structuur en thema's zijn een bron van inspiratie voor kappers en andere creatieven uit de schoonheidsbranche. Op 11 september is Beauty Salon dimensions het 'live' toneel van de strijd om de Hairextension Award 2006. Deze nationale competitie wordt beoordeeld door een jury bestaande uit topkapper Coos de Joode, Maurice Pierot -bekend van het programma Make me Beautiful- en de Italiaanse Art director van Original Socap Maxime. De deelnemer met het meest in het oog vallende, creatieve kapsel gaat met de Award naar huis.

Nederlands Kampioenschap Nail Design 2006
De 15e editie van het Nederlands Kampioenschap Nail Design wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door het Nagelgilde. Deze vakwedstrijd voor nail artists vindt plaats op zondag 10 september van 10.00-16.30 uur op het in podium hal 7. Dit jaar is als opdracht niet gekozen voor een draagbare salonnagel, maar juist een fraaie designnagel. De deelnemers krijgen 2,5 uur de tijd om alles uit de kast halen en de veelzijdigheid van hun vak laten zien.

Rob Peetoom
De make-over's van het Artistic Team van Rob Peetoom krijgen in deze editie een vervolg. Het team van zal een aantal bezoekers verrassen met een complete make-over. Op het podium zijn de metamorfoses live te volgen. De foto's van de kandidaten 'voor' en 'na' hun make-over worden op het podium getoond.

Make-Up Award
Het doel van de Make-Up Award is om visagisten en make-up artists te stimuleren op het gebied van creativiteit, perfectionisme en professionaliteit. De Make-Up Award 2006 kent twee categorieën: Beauty Make-up (commercieel) en Vrij Werk. Tijdens de beurs vindt de uitreiking plaats van deze jaarlijkse fotowedstrijd, die georganiseerd wordt door vakblad Visagie.

Massageplein
Brancheorganisatie BT&EA biedt bezoekers een ontspannende voetmassage of voetreflexmassage aan, een verkwikkende shiatsumassage óf een antistress rug- en nekmassage. Docenten van Amice-opleidingen uit Barneveld verzorgen deze gratis massagebehandelingen dagelijks op het Massageplein.

Noviteitenwand
De Beauty Trade & Exhibition Association (BT&EA) verzorgt de Noviteitenwand bij het Beautycafé in hal 8. Hier worden de allernieuwste beautyproducten van beursdeelnemende BT&EA-leden gepresenteerd.

Praktisch
Beauty Salon dimensions wordt georganiseerd door VNU Exhibitions in samenwerking met de Beauty Trade & Exhibition Association. Beauty Salon dimensions 2006 vindt plaats van zaterdag 9 tot en met maandag 11 september 2006 in de Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en maandag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: tel. 0900-52272387 (lokaal tarief). Zie ook: www.beautysalondimensions.nl.

============================================
Noot voor de redactie,