Ingezonden persbericht


Gezocht: Nijmeegse meisjes en vrouwen die handig zijn met naald en draad

Een flinke groep Nijmeegse meisjes en vrouwen die handig is met naald en draad. Daarnaar is Peter Nijenhuis, één van de kunstenaars die meedoen aan de tentoonstelling Biënnale Gelderland 2006, op zoek. De vrouwen en meisjes worden door Nijenhuis uitgenodigd om tijdens de opening van de expositie op 10 september mee te helpen met het maken van zijn kunstwerk 'Alleen Meisjes'. Het werk bestaat uit een groot aantal lapjes stof die door de Nijmeegsen met naald en draad aan elkaar bevestigd moeten worden.

De Biënnale wordt van 9 september tot 5 november gehouden in het museum Het Valkhof in Nijmegen en heeft als titel 'Kunst werkt'. Nijenhuis neemt dat bij zijn project 'Alleen voor Meisjes' letterlijk door de vrouwen en meisjes aan het werk te zetten. Ieder die deelneemt krijgt een lapje stof dat met een paar lichte steekjes moet worden bevestigd op een onderdoek. Het kleed wordt tijdens de opening in de hal van het museum gemaakt en krijgt daarna een plaatsje op de expositie. Daarbij worden beelden vertoond die zijn gemaakt tijdens het maken van het kunstwerk.

Nijenhuis heeft nogal wat vrijwilligers nodig om zijn 'Alleen voor Meisjes' te kunnen maken. Vrouwen en meisjes die mee willen helpen kunnen zich aanmelden via de organisator van de expositie, het CBK Gelderland. Dat kan telefonisch (026 3771344) of door middel van een mail naar j.sanders@cbkgelderland.nl. Degenen die willen meehelpen moeten zich op de openingsdag zondag 10 september om 16 uur melden in de hal van het Valkhof.

NOOT VOOR DE REDACTIE,