Ingezonden persbericht


PERSBERICHT BAZART BUITENFESTIVAL
Den Haag, 22 augustus 2006

Bazart zet bloemetjes buiten in gevarieerd festival

Op Zaterdag 9 september organiseert Bazart een buitenfestival. In het supergroene plantsoen achter Bazart, tussen de Volendamlaan en de Loosduinsekade, treden zeer uiteenlopende artiesten op. Ook is er een vrijmarkt en een speciale kinderspeelplaats. Grote naam op het festival is The Peasants, een Amerikaanse rockband met een opmerkelijke staat van dienst.

Het Bazart Buitenfestival biedt een zeldzaam gevarieerd programma, met vermaak voor vele smaken en voorkeuren. Op welk festival deelt een strijkorkest het podium met een punkband, geeft een popkoor het stokje door aan een drum n bass act? Wat Bazart betreft kan het allemaal.

De meeste artiesten zijn op en top Haags. Drunktank is hét gezicht van de Haagse punkscene. De band gaf ruim 100 shows, waaronder Parkpop, sinds haar oprichting twee jaar geleden. Templo Diez is een internationaal gezelschap met haar wortels in Den Haag. De band boekt internationale successen met een eigengereide mix van country-noir, postrock en grillige pop.

Firefly gooit hoge ogen met live gemaakte drum n bass. Ze wonnen onder meer de Grote Prijs van Zuid-Holland. Een belofte voor de toekomst is FOOF t.h.u.g., een Haagse rapper die op het punt staat zijn eerste album te releasen. De muziek op dit album is van een zeldzaam goede kwaliteit. Met verder: Madame Jeanette (popkoor), Dinky D & Atilla (poetry), St. Aight (hip hop en breakdance), Streetdance Escampade en strijkorkest.

Instant Karaoke
Een bijzondere noot op het festival is de Instant Karaoke. Instant Karaoke biedt bezoekers de kans om met een complete live band een bruisende show neer te zetten. De band heeft een groot repertoire. Als bezoeker kun je een nummer uitkiezen en meezingen, alleen of met vrienden. Instant Karaoke grossiert in verbazing, sensatie en hilariteit.

The Peasants
Volgens veel rockrecensenten wordt het niet veel beter dan The Peasants. Ze deelden het podium met bands als Aerosmith, The White Stripes en The Stray Cats. In thuisland Amerika zijn het graag geziene gasten op MTV en in programma s als Nightline, Jimmy Kimmel Live en Good Morning America. De band speelt zeer catchy garagerock met een intensiteit zoals je maar zelden hoort. Frontman Pete Cassani is een markant figuur met een beruchte performance. Een zeer waardige afsluiter van het Bazart Buitenfestival.

Het Bazart Buitenfestival is gratis toegankelijk en begint om 12:00 (tot 21:00). Aansluitend, vanaf 22:00, is er een afterparty binnen. Op deze afterparty treedt Pornologic, winnaar van de publiekspijs GPZH, op met een denderende live electroclash. Verder is het Alles Goed!, Bazarts swingavond.

Voor meer info:
Oscar Kolenel, coördinator Bazart
Loosduinsekade 725
2571 CZ Den Haag
T: 070 3239652
E: oscar@bazart.nl
Meer info over het programma op: www.bazart.nl