Gemeente Krimpen aan den IJssel


Programma Open Monumentendag 2006 in Krimpen aan den IJssel

Op zaterdag 9 september a.s. van 10.00 tot 16.00 uur is er een extra feestelijke Open Monumentendag met allerlei activiteiten waar jong en oud aan kunnen deelnemen.

In en rond het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard ( IJsseldijk 312): Wedstrijd voor kinderen: ereboog versieren

Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen van Krimpense basisscholen een aantal bogen die aanwezig zijn op het terrein van het Streekmuseum optuigen met zelf meegebrachte bloemen, groen en papier. Scholen die zich nog voor deze wedstrijd willen opgeven kunnen dit nog doen vòòr 5 september a.s. bij het Streekmuseum. De meest originele boog wordt na 12.00 uur door wethouder Ankie Aeyelts Averink-Winsemius beloond met een fraaie prijs.

Appeltaart-wedstrijd voor Krimpenaren

Doe mee aan de appeltaartwedstrijd! Wie denkt de allerlekkerste appeltaart van Krimpen aan den IJssel te kunnen bakken kan zich uiterlijk op 5 september a.s. inschrijven bij het Streekmuseum, tel: 514866 of de gemeente, tel: 540625 of 540627. De appeltaart dient op 9 september vòòr 11.00 uur bij het Streekmuseum te zijn. Om ongeveer 12.15 uur beoordeelt een jury de taarten. Voor de winnaar staat een bijzondere prijs klaar. Bezoekers van het museum kunnen de taarten proeven voor 1 euro per taartpunt. De opbrengst gaat naar het Familiehuis van de Daniël de Hoed Kliniek.

Fietspuzzeltocht

s Middags is er buiten een demonstratie van de touwbaan, er is accordeonmuziek en er staat een ijscokar. Deelnemers van de gratis fietspuzzeltocht van Bouman Meubelen uit Kralingseveer komen ook langs, want het museum is stempelpost. Meedoen aan deze fietstocht door de Krimpenerwaard kan ook. Aanmelden via fietsdag@mgrd.nl, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer of via tel: 010-2842101.

De IJsseldijkkerk (de IJsseldijkkerk 232):
In de IJsseldijkkerk is in verband met de Open Monumentendag een tentoonstelling van waardevolle Bijbels te zien. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden een rondleiding door de kerk krijgen en orgelspel beluisteren. Een kopje thee of koffie is gratis.

De toren van de IJsseldijkkerk (een gemeentelijk monument) is deze dag ook voor publiek geopend. Onder begeleiding kunnen enkele belangstellenden tegelijk de toren beklimmen.

Gratis vaartocht over de Hollandsche IJssel

Net als voorgaande jaren varen er drie klassieke schepen ( Zeldenrust, Hoop op welvaart en Rijn en Zaan) tussen Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Opstapplaats is de aanlegsteiger achter molenrestaurant De Schelvenaer. Zo kunnen liefhebbers genieten van een mooie vaartocht en kunnen zij ook de vele activiteiten rondom Open Monumentendag in Capelle aan den IJssel bezoeken. Vanwege de aansprakelijkheid kunnen kinderen jonger dan 12 jaar, alleen onder begeleiding van een volwassene een vaartocht maken.

Krimpen aan den IJssel