Ingezonden persbericht


Berenbos Feestweekend 9 en 10 september

Rhenen, 24 augustus 2006 - Op 9 en 10 september 2006 organiseert Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, het jaarlijkse Berenbos Feestweekend in Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Op beide dagen vinden van 11.00 tot 16.00 uur door het hele park diverse activiteiten plaats voor relaties van Alertis en overige dierentuinbezoekers. Alertis zet zich in voor beren en hun leefomgeving. Een van de bekendste projecten van de stichting is Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hier worden beren opgevangen die vroeger werden mishandeld.

Alertis besteedt tijdens het Berenbos Feestweekend extra aandacht aan haar nieuwe campagne 'Spuw je gal'. De stichting gaat hiermee de strijd aan tegen het misbruik van beren in Azië voor hun gal. Alertis geeft voor de geïnteresseerden gedurende de dag verschillende lezingen over de campagne 'Spuw je gal', de stichting en haar projecten. Naast de introductie van deze campagne is er net als voorgaande jaren de mini-berenbeurs. Berenmakers, berenverzamelaars en berenverkopers nemen de bezoeker mee in de wereld van de (teddy)beer. Er is ook een echte Berendokter aanwezig voor kleine hersteloperaties aan knuffels, oudere beren en echte Collector Items van de bezoeker. Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet. Ook kunnen kinderen zich laten schminken als een beer of luisteren naar de mooiste verhalen over het dierenrijk, verteld door Heer Krokodaris.

Over Alertis
Alertis is een natuurbeschermingsorganisatie voor beren over de gehele wereld, die in hun leefomgeving worden bedreigd, mishandeld, gebruikt voor entertainment of gedood voor geld. Alertis zet zich in voor (betere) opvang van beren in gevangenschap, maar ook voor hun natuurlijke leefomgeving. Juist de bescherming van die leefomgeving zorgt ervoor dat de beer zelf ook wordt beschermd en maakt opvang hopelijk ooit overbodig. De belangrijkste doelstellingen van Alertis zijn soortenbescherming, opvang, voorlichting, educatie en wetenschappelijk onderzoek.

*** Einde persbericht ***