Ingezonden persbericht


NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358

Persbericht

24 augustus 2006

Met Thalys naar Europese Monumentendagen in België en Frankrijk


. Voordelige Thalys actietarieven in september

De Europese Monumentendagen (EMD) in België en Frankrijk vallen dit jaar op 9 en 10 september (Vlaanderen en Wallonië) en 16 en 17 september (Frankrijk en Brussel). De EMD zijn een van de drukst bezochte culturele manifestaties van Europa. Ook dit jaar maakt Thalys het aantrekkelijk om exclusieve plekjes te ontdekken in Antwerpen, Brussel en Parijs. Thalys brengt bezoekers al voor 25 euro naar Brussel of Antwerpen en voor 49 euro naar Parijs (en terug). De speciale tarieven voor deze twee weekends kunnen van 25 augustus tot 9 september 2006 geboekt worden via www.nsinternationaal.nl.

De Europese Monumentendagen, gestart in 1991, vormen een gezamenlijk initiatief van de Raad van Europa en de Europese Commissie. Sinds 1999 voeren de EMD de slogan: "Europa, een gemeenschappelijk erfgoed". Bedoeling is het Europese erfgoed, met respect voor de culturele diversiteit, te promoten. Inmiddels doen 48 landen mee en organiseren allemaal in de maand september hun eigen 'Open Monumentendag'. "Dit is alweer het tweede jaar dat we met succes een bijdrage leveren door bezoekers de mogelijkheid te bieden goedkoop te reizen op het Thalys-net in deze weekends", zegt Linda Schulte, Hoofd Marketing NS Internationaal. De Thalys-selectie
Antwerpen (9 en 10 september) staat in het teken van "Import/Export". Aanrader hierbij zijn de gebouwen van de rederij Red Star Line aan de Schelde. Red Star Line verscheepte tussen 1873 en 1935 bijna drie miljoen mensen van Antwerpen naar Amerika en Canada. Brussel (16 en 17 september) heeft als thema "Lichaam en Geest". Hieronder vallen Institut Diderot, een pareltje van Art Nouveau, de Solvay-bibliotheek in het Leopoldpark en Residence Palace met zwembad in Art Deco-stijl. Parijs (16 en 17 september) heeft als titel "Faisons vivre notre Patrimoine". Te denken valt aan Assemblee Nationale, Senat en Banque de France als pronkstukken van de Republiek.

Thalys-bestemmingen

Vanaf Amsterdam Centraal, Luchthaven Schiphol, Den Haag HS en Rotterdam Centraal zijn met Thalys dagelijks (5 keer per dag) Antwerpen-Berchem, Brussel-Zuid en Parijs Gare du Nord bereikbaar. In het weekend rijden er 6 treinen per dag (in beide richtingen).

Noot aan de redactie



Ingezonden persbericht