Gemeente Wassenaar

winteractiviteiten protestanse kerken

verwante onderwerpen:

2006 KERKENFESTIVALPOSTER
Wassenaar, 28-08-2006

Wassenaars Kerkenfestival
Presentatie winterprogrammaâs Wassenaarse protestantse kerken

Zaterdag 9 september 2006 vanaf 15.00 uur vindt het tweede Wassenaars Kerkenfestival plaats op het terrein van de Dorpskerk, Plein 3 in Wassenaar.De protestantse kerken in Wassenaar laten in een korte presentatie enkele van hun winteractiviteiten zien.

Andere activiteiten

Voorafgaand aan de presentaties start om 14.15 uur een rondleiding in de Dorpskerk.

Tussen de presentaties door is er ruimschoots aandacht voor muziek. Buiten spelen Excelsior en Brainstorm (de jeugdband van de Messiaskerk). Binnen treedt het Wielenga trio op, de cantorijen van de Dorps- en Messiaskerk, Hero de Boer (orgel) en Karin Vogelaar (sopraan), Rijk en Anneke Jansen (orgel) en Christine Lucardie en Jaap Schothorst (hobo en orgel). Waar mogelijk worden de optredens weergegeven op een groot scherm.

Er is een demonstratie symbolisch bloemschikken: iedere zondag staat er een boeket in de kerken, opgemaakt en geïnspireerd door het thema van de preek van die zondag. De boeketten die deze middag gemaakt worden, zijn zondag 10 september te bewonderen in de kerken.

Om de ouders de gelegenheid te geven rustig rond te lopen, worden er voor de kinderen ook activiteiten georganiseerd èn staat er een poffertjeskraam en een ijscoman.

Welkom

Iedereen
is welkom, met de nadruk op iedereen. Het festival biedt juist ook niet reguliere kerkgangers de gelegenheid om, anders dan in de zondagse kerkdienst, kennis te maken met de vele activiteiten die kerken bieden.

Wij verwachten een wervelende, inspirerende middag waar velen enthousiast aan meewerken.

Meewerkende kerken

Het Wassenaars Kerkenfestival is een gezamenlijke activiteit van de Dorpskerk, Kievietkerk, Messiaskerk en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Wassenaar.

Nadere informatie is te verkrijgen bij:

Marianne Karman, na 17.00 uur: 070-5115705

of 06-51465840