Gemeente Hulst


Persbericht - 28.08.2006

Open monumentendag

Op zaterdag 9 september 2006 is het weer Open Monumentendag. Dit jaar is het landelijk thema: Monumentaal door de eeuwen heen.

In de gemeente Hulst in dit kader zijn op deze dag vanaf 10.00 tot 17.00 uur de volgende monumenten gratis toegankelijk:


1. Basiliek H. Willibrordus te Hulst

2. Stadhuis te Hulst

3. s-Landshuis te Hulst

4. Streekmuseum de Vier Ambachten te Hulst
5. Stadsmolen te Hulst

6. Protestantse Kerk Nederland te Hulst

7. Ned. Hervormde Kerk Hontenisse te Kloosterzande
8. Mr. Van der Heyden Groeve te Nieuw Namen

Zoals reeds jaren gebruikelijk worden er op Open Monumentendag in Hulst 2 gratis rondleidingen verzorgd onder leiding van VVV-gidsen. Deze wandelingen vangen aan om 13.30 en om 15.15 uur. Vertrekpunt is aan het VVV-kantoor, gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst. Voor nadere informatie kunt u terecht bij het VVV op tel. 0114-315221.

Tijdens de openstelling van de H. Willibrordus Basiliek te Hulst is het mogelijk de toren te beklimmen onder leiding van een gids. Vertrektijden zijn afhankelijk van het aanbod van bezoekers gedurende de dag. De beklimming is niet geschikt voor kleine kinderen en degenen, die om welke reden dan ook minder goed ter been zijn.

In de basiliek wordt een tentoonstelling omtrent vaandels van de verschillende parochies gehouden. Het geheel wordt opgeluisterd met orgelmuziek. In de stadsmolen worden oude fotos tentoongesteld van molens in Hulst en in het Land van Hulst. In het stadhuis worden oude fotos tentoongesteld van feestelijke gebeurtenissen in Hulst en omgeving met een openbaar karakter.

Tijdens de openstelling van het stadhuis te Hulst is het mogelijk de toren te beklimmen onder leiding van een gids. Vertrektijden zijn afhankelijk van het aanbod van bezoekers gedurende de dag. Ook deze beklimming is vanwege de aard van de klim niet geschikt voor kleine kinderen en degenen, die om welke reden dan ook minder goed ter been zijn.

Voor nadere informatie over de monumentendag kunt u terecht op de website: www.openmonumentendag.nl

Tot en met 8 september 2006 kan men voor informatie terecht op tel. 0114-389375 of psc@gemeentehulst.nl.
Op 9 september 2006 is het VVV-kantoor beschikbaar voor nadere informatie, tel. 0114-315221.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl