Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Dordrecht, 29 augustus 2006

Zaterdag 9 september 2006

Nationale Openbaar Vervoer Dag te water

_________________________________

Op grond van het succesvolle initiatief in 2005 van de 'Waterbus, uw regionale fast ferry' organiseren meerdere openbaarvervoerbedrijven over water op 9 september aanstaande een speciale dag. Op deze dag kunnen de reizigers kennis maken met de vele netwerken van openbaar vervoer over water; mede vanwege de Nationale Monumentendag een prima alternatief voor wandel- of fietstochten naar de steden Dordrecht, Amsterdam, Hoorn, Vlissingen, Middelburg en Veere.

De deelnemende openbaarvervoersbedrijven.

Waterbus, uw regionale fast ferry - www.waterbus.nl

Het grootste openbaarvervoersnet over water dat Rotterdam via verschillende opstapplaatsen in circa 60 minuten verbindt met Dordrecht. Vanuit Dordrecht is er een directe aansluiting met de Drechtsteden, de Hollandse Biesbosch en Sliedrecht. Bovendien is er in Ridderkerk een directe verbinding met Krimpen aan de Lek en Kinderdijk.

Voor de recreant is het een ideale manier om op de fiets, die gratis mee mag, dit gedeelte van Nederland te ontdekken.

Toeristische Informatie

Voor de toerist is het gebruik van de Waterbus vooral een aanrader om de Hollandse Biesbosch en de steden langs de vaarroutes en te ontdekken zoals bijvoorbeeld:

Rotterdam

De steiger van de Spido rondvaartboten in wereldhavenstad Rotterdam ligt op loopafstand van Waterbus, uw regionale fast ferry. Rotterdam huisvest een groot aantal musea zoals Boymans van Beuningen (kunst), de Kunsthal (tijdelijke exposities), het Wereldmuseum (andere culturen), het NAI (architectuur) en het Maritiem Museum.

Dordrecht

In de Middeleeuwen ontwikkelde deze oudste stad van Holland zich tot de belangrijkste handelsstad van Holland. Tijdens een wandeling door deze stad is haar rijke verleden nog steeds terug te vinden: pakhuizen, koopmanswoningen,

havens en ruim 1000 monumenten zijn nog grotendeels in tact.

De Hollandse Biesbosch/Sliedrecht

Het Nationale Park de Biesbosch is een uitgestrekt zoetwatergetijdegebied met bijzondere flora en fauna en volop recreatiemogelijkheden. Er kunnen wandel- en fietstochten worden gemaakt. Aan de overkant, op de andere oever, zijn de dijkhuizen van Sliedrecht te zien.

Kinderdijk

De Waterbus, uw regionale fast ferry stopt direct bij de negentien wereldbekende molens van Kinderdijk. Deze stop, halverwege de vaart naar Schoonhoven, maakt combinaties van varen en fietsen door de Alblasserwaard mogelijk.

Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis mee, mits vergezeld door twee begeleiders.

Fast Flying Ferries - www.fff.nl

Sneldienst over water tussen Velsen/IJmuiden en Amsterdam centraalstation.

Fast Flying Ferries is het alternatief voor woon-werkverkeer en voor recreatieve of toeristische uitstapjes voor de regio's Velsen/IJmuiden en Amsterdam.

Vooral voor de inwoners van IJmuiden en Velsen, maar ook voor de vakantiegasten is een dagje uit naar Amsterdam, al dan niet in combinatie met een evenement, met Fast Flying Ferries interessant. In 25 minuten meert de draagvleugelboot af bij de aanlegsteiger in Amsterdam; geen files of parkeerproblemen! Amsterdam is met de vele monumenten en musea, maar ook als shoppingbestemming zeer de moeite waard.

Ook voor de Amsterdammers is Fast Flying Ferries uit recreatief oogpunt een goed vervoersalternatief; strand, wandelen of fietsen liggen onder handbereik.

Vanuit Velsen is er overdag een goede aansluiting met de bus naar het strand. Zelf trappen op je aan boord meegenomen fiets maakt een dagje naar de kust compleet.

Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis mee, mits vergezeld door twee begeleiders

Een tochtje over het Noordzeekanaal langs de vele zeeschepen is op zich al een feest.

Om de stemming er in te brengen speelt in Velsen een draaiorgel.

Aqualiner - www.aqualiner.nl

In 10 minuten van het centrum van Almere-Haven naar het hart van de Oude Haven in Huizen en terug met een speciale 'offshore'.

Op 9 september aanstaande is er de hele dag livemuziek aan boord en een sneltekenaar maakt karikaturen. Er staat op de halteplaats van Almere een draaiorgel voor de kinderen en elke reiziger ontvangt het boekje "Wandelen en fietsen met de Aqualiner".

BBA Fast Ferries Zeeland - www.bba.nl

Zeeuws reisje; een hele dag onbeperkt met de bus aan de overkant.

Zeeland heeft veel te bieden. Overal proef je de boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties en evenementen. Vroeger bestond Zeeland nog uit echte eilanden en had het water vrij spel. Gelukkig zorgen de Deltawerken nu voor droge voeten achter dijk en duin. Dammen, bruggen en pontjes maken elk plekje inmiddels goed bereikbaar. Maar toch .... Zeeland blijft een gebied van eilanden, van overkanten. Elk van die eilanden heeft zijn eigen gebruiken, dialect, streekdracht, natuur en landschap. Ontdek het zelf, steek het water over en ontdek de verrassende horizon!

Op 9 september aanstaande is in het "Zeeuws reisje" het volgende inbegrepen:


- retour Fast Ferries Breskens-Vlissingen.


- hele dag onbeperkt reizen met de openbaar vervoer lijnen van Connexxion in Zeeland. Met lijn 2 en lijn 19 tot aan de grens van België.

Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis mee, mits vergezeld door twee begeleiders