Ingezonden persbericht


Zomerorgelbespeling Nicolaïkerk 9 september

Zomerorgelbespeling Nicolaïkerk, Utrecht

Op zaterdagmiddag 9 september zal Jan Hage een concert geven in de Utrechtse Nicolaïkerk in de serie orgelbespelingen door 'Marcussen-organisten'. Jan Hage is organist van de Kloosterkerk in Den Haag, waar de firma Marcussen, die dit jaar zijn 200e jubileum viert, een drie-klaviers orgel bouwde in 1966. Het orgel in de Kloosterkerk is dus 10 jaar jonger dan het Nicolaï-orgel, wiens 50-jarig jubileum over twee weken wordt gevierd met het KlankKleurenFestival (22 september t/m 1 oktober).

Op het Sweelinck-orgel, gebouwd door de firma Marcussen in 1953, speelt Jan Hage het Concerto in Bes van Antonio Vivaldi voor vier violen en orkest; ooit bewerkt door J.S. Bach als concerto voor vier klavecimbels, is het werk in onze tijd door Guy Bovet opnieuw bewerkt voor orgel solo. Deze Zwiterse organist zal ook te gast zijn tijdens het KlankKleurenFestival. Op het hoofdorgel speelt Jan Hage werken van Guilain, Franck, Alain Louvier, Alain en Jan Welmers (zijn Invocazioni).

Het concert op 9 september begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Noot voor de pers: Een foto voor plaatsing bij het bericht vindt u hierbij in jpg. Voor meer informatie kunt u terecht bij Karin van Straten, 06-28728922, publiciteit@klankkleurenfestival. Perscontacten: Klankkleurenfestival, Karin van Straten, 06-28728922, e-mail publiciteit@klankkleurenfestival.nl