Gemeente 's-Hertogenbosch

30-08-2006
Feest tijdens Open Monumentendag 2006
De Open Monumentendag 2006 op zaterdag 9 september is gewijd aan het thema "feest". Zo vindt op de Citadel weer een kleurrijk en luidruchtig spektakel plaats. Op diverse andere locaties wordt er muziek en dans van binnen en buiten de landsgrenzen verzorgd. Zo wordt op het voorplein van het Noordbrabants Museum de authentieke sfeer van de vroegere jaarmarkten opgeroepen en is er in de Statenzaal van het museum een showvoorstelling "cabaret" met een workshop. De Muzerije staat in het teken van dansende jeugd met traditionele Turkse volksdans, hedendaagse break- en streetdance en Latino, met workshops.

Blijde Inkomste

De opening van de Open Monumentendag 2006 staat in het teken van de Blijde Inkomste van hertog (en later keizer) Karel V uit 1515. Die start om 10.00 uur in de Keizerstraat bij de Hof van Zevenbergen.

Speciaal voor Open Monumentendag is een krant uitgegeven. Die vindt u bij deze Bossche Omroep. In dit krantje staat achtergrondinformatie over de opengestelde panden, met vermelding van de bijzondere activiteiten, en een plattegrond van alle locaties. De krant kunt u ook ook gratis verkrijgen op verschillende locaties: VVV (Markt 77), Stadhuis (Markt 1), Stadskantoor (Wolvenhoek 1), Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch (Verwersstraat 19a).

Meer informatie over de Open Monumentendag vindt u op onze website