Gemeente Den Helder

31-08-2006 Open Monumentendag 2006: tijd voor Feest!
Zaterdag 9 september is er veel te beleven tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is een bijzonder jaar, want het evenement vindt voor de twintigste keer plaats. Dus: tijd voor een feestje! Een dubbel feest, want Den Helder heeft de Bouwfonds Trofee 2006 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een comité met het meest aantrekkelijke en gevarieerde programma voor de Open Monumentendag. Den Helder krijgt de prijs vanwege het zeer veelzijdige en vooral feestelijke programma, met aandacht voor de multiculturele samenleving.

Feest en monumenten
Het Helderse comité Open Monumentendag is er ook dit jaar in geslaagd aan de hand van het thema een aantrekkelijk programma samen te stellen. Dit is vooral te danken aan al die organisaties, instellingen en vrijwilligers die aan de monumentendag meewerken. Het resultaat mag er zijn! We lichten alvast een tipje van de sluier op.

Dansen, zingen en muziek
Bij feest denk je aan dansen, zingen en muziek. In het programma is daarvoor dan ook veel plaats ingeruimd. Zo gaat het programma om 11.00 uur van start met een rondgang van boerenkapel de Bloaspoepers, vanaf de watertoren aan de Middenweg, door de binnenstad, richting Oude Rijkswerf Willemsoord. Daar vindt een groot deel van de activiteiten plaats.
Bijvoorbeeld dansdemonstraties Latijns-Amerikaans, ballroom en salsa. Er zijn voor de jongsten onder ons open lessen breakdance en streetdance. Ook kunt u genieten van een wervelende demonstratie van dansen uit de Nederlandse Antillen en Indonesië. Voor gezellige muziek en zang zorgen smartlappenkoor Ordinaria en Kleurrijk Den Helder. De North Sea Steel Band verzorgt een daverend optreden. In de muziektent in het Loopuytpark in Julianadorp vinden optredens plaats van accordeongroep De Golfbrekers, muziekvereniging Kunstzin, het Stedelijk Muziekkorps en Marrit van Brummelen (gitaar en zang).

Marinierskapel
Muziek wordt ook gebracht door de Marinierskapel, in haar voltallige bezetting van tachtig man. De Marinierskapel behoort tot een van de beste militaire harmonieorkesten ter wereld. Het comité Open Monumentendag van Den Helder is er dan ook zeer trots op dat het is gelukt de Marinierskapel speciaal voor deze dag in Den Helder te laten optreden. Het optreden vindt plaats van 15.30 uur tot en met 16.15 uur op het nieuwe exercitieterrein voor gebouw de Dukdalf op Willemsoord. U bent uiteraard van harte welkom!

Programmaboekje
Alle activiteiten vindt u ook in het programmaboekje van de Open Monumentendag. Dit boekje kunt u gratis afhalen bij de receptie in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de receptie van de gemeentelijke afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen aan de Drs. F. Bijlweg 1, bij de VVV-kantoren aan het Bernhardplein, op Willemsoord en in Julianadorp en in de bibliotheek aan het Bernhardplein.