Ingezonden persbericht


Theaterfestival TF-1 brengt uniek nachtconcert Brel

De allerlaatste voorstelling van het succesvolle Brel 2 is een uniek nachtconcert. Zaterdag 9 september 2006 om twaalf uur 's nachts geeft Jeroen Willems een éénmalige nachtconcert-versie van zijn voorstelling in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Brel 2 van Toneelgroep Oostpool was afgelopen seizoen vele malen uitverkocht. Tijdens het nieuwe theaterfestival TF-1 krijgt het publiek de allerlaatste kans om deze voorstelling nog te kunnen zien.

Brel 2 vertrekt vanuit de combinatie van tekst en concert. Voor de monoloog wordt geput uit de rijke documentatie over Jacques Brel. Het accent ligt op het gevecht van de mens om ook na zijn zestiende levensjaar nog in zijn dromen te durven geloven. In het concertgedeelte zijn veel nieuwe nummers te verwachten, die vooral de rijpere en 'mannelijke' kant van Brels werk belichten, zoals Jef, Jojo, Knokke-Le-Zoute tango en Amsterdam.

De jury van TF-1 zei over Brel 2: "Het dak knalt van de schouwburg. Een schitterende Brel-vertolking van Jeroen Willems: aangrijpend, energiek en inspirerend. Een overvolle zaal die bijna wordt afgebroken door het publiek: dit moet iedereen zien."

Tijdens het unieke nachtconcert brengt Jeroen Willems ook nummers, die nog niet te horen waren in de voorstelling. Voldoende redenen voor romantische nachtbrakers én echte Brel liefhebbers deze voorstelling (nogmaals) te bezoeken. Reserveren aan de kassa van de Stadsschouwburg Amsterdam: 020-6242311.

Voor meer informatie over TF-1: www.tf-1.nl

TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en -producenten (VNT), Theater Instituut Nederland, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OC&W, VandenEnde Foundation, VSBfonds, Stichting Dioraphte, Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing (FPPM) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.