Gemeente Zoetermeer

Open atelierdagen Zoetermeer op 9 en 10 september 2006

In het weekend van 9 en 10 september worden de Open Atelierdagen 2006 georganiseerd. Met dit jaar weer een aantal nieuwe ateliers. Meer dan 30 professioneel werkende kunstenaars werken mee aan de Open Atelierroute. Op zaterdag en zondag stellen er in Zoetermeer (en Benthuizen) kunstenaars hun ateliers open voor iedereen die daar interesse in heeft. Ook zijn er exposities te bezoeken en kunstwerken te zien op verschillende locaties in Zoetermeer. Van 7 t/m 10 september is er werk van kunstenaars die werken in Zoetermeer te zien op de overzichtstentoonstelling in Galerie en Artotheek de Vlaming. Bij deze tentoonstelling kunnen vanaf 7 september gratis plattegronden en flyers afgehaald worden met de adressen van de deelnemende ateliers en exposities.

De opening

De opening van de Open Atelierdagen wordt verricht door drs. Botine Koopmans op op 9 september om 11 uur bij de overzichtstentoonstelling in Galerie de Vlaming. Daarna zijn er op zaterdag en zondag in Zoetermeer (en Benthuizen) ateliers open van 12 uur tot 17 uur.

De adressen

Op zaterdag 9 èn zondag 10 september zijn open:

wijk 11/12: Galerie de Vlaming, Vlamingstraat 2a, Overzichtstentoonstelling Open Atelierdagen; Ateliers Londenstraat, Londenstraat 282 t/m 288, Gerart Kamphuis, Tilly Wils; Marjolein van de Velde; Marjon Cordes, Fieke Hordijk;

Atelier Oranje Bomen, Dorpsstraat 2a; Ateliers Dorpsstraat 99a (achter de Zoetelaar): Lydia van Domburgh, Marina Potter, Atelier Modeltekenen; Masoud Gharibi, Rokkeveenseweg 2;

wijk 16: Ateliers Langeberg 28, expositie van Marja Milo, ateliers: Joke Meijer, Marja Milo, Marijke Wijgerinck;

wijk 19: Marian van Zomeren, Tintlaan 96; Anita Gaasbeek, Jessicagang 36; Xandra Lapperre, Juwellaan 48;

wijk 22:

Vereniging Terra Kunstprojecten: Schoutenhoek, Ambachtsherenlaan, Appartement 289 (zijde Florens van Brederodelaan), expositie en projecten met 13 beeldend kunstenaars, Virtueel Spoor (Noordhove/Oosterheem) en zaterdag presentatie op De Dag van Palenstein;

wijk 25: Ylli Veizaj (Julios) Sartrezijde 66;

wijk 28/29 Virtueel spoor: 6 Kunstwerken op locatie van de Vereniging Terra Kunstprojecten: Vanaf de laatste rotonde van de Hugo de Grootstraat in Oosterheem tot de hoek van de Schansbaan en het Marotplan:

BENTHUIZEN: Lucy de Kruijf, Beelaertspark 6, Benthuizen

Alleen op zaterdag 9 september open:

wijk 12: Mieke Fabery de Jonge, Dorpsstraat 99a;

wijk 18: Trudy Bersma, Tweede Stationsstraat 272.

Alleen op zondag 10 september open:

wijk 19: Johnny van der Hansz, Juweellaan 59a;

wijk 26: Harry Englebert, Elia Kazanstrook 41.

Portfolio

Op de portfolio van Atelierroute is werk te zien van een deel van de kunstenaars (open ateliers en/of expositie). Ook staan er eigen pagina's van een aantal deelnemende kunstenaars op de kunstenaarsinzoetermeer.nl website.

Overzichtstentoonstelling

De overzichtstentoonstelling in Galerie en Artotheek de Vlaming Zoetermeer.

De tentoonstelling met werken van de kunstenaars die wonen en/of werken in Zoetermeer is al te bezichtigen vanaf van donderdag 7 september en loopt t/m zondag 10 september. Galerie de Vlaming is gevestigd op Vlamingstraat 2a in Zoetermeer. De openingstijden van de expositie : donderdag 13.00 - 17.00 uur; vrijdag 13.00 - 17.00 uur; zaterdag 11.00 - 17.00 uur; zondag 13.00 - 17.00 uur.

Gratis plattegronden atelierroute

Bij de expositie in Galerie de Vlaming zijn vanaf 7 september gratis plattegronden en flyers met de adressen van de atelierroute Zoetermeer af te halen. Tijdens de Open Atelierdagen zijn de plattegronden en flyers ook verkrijgbaar bij de deelnemende ateliers.