Gemeente Utrecht

Woonmanifestatie Leidsche Rijn 2006: grote diversiteit aan koopwoningen

Levendig activiteitenprogramma op buitenterrein Informatiecentrum

Zaterdag 9 september vindt van 11.00 - 16.00 uur de jaarlijkse Woonmanifestatie Leidsche Rijn plaats in het Informatiecentrum Leidsche Rijn. Deze dag presenteren 10 verschillende marktpartijen ruim 700 nieuwe koopwoningen. Het aanbod is divers: van appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kap woningen, villa's tot aan vrije bouwkavels. De prijzen van de koopwoningen variëren van ¤ 135.000,- tot ¤ 500.000,- v.o.n.. Bouwkavels zijn er vanaf ¤ '¬ 188.000,- . Huurwoningen worden niet op de Woonmanifestatie aangeboden.

De woningverkoop in Leidsche Rijn verloopt voorspoedig. Met name de afgelopen zomerperiode heeft een aantal marktpartijen goede zaken kunnen doen. Mede daardoor is het aantal woningen dat tijdens de Woonmanifestatie wordt aangeboden deze week naar beneden bijgesteld. In plaats van de geplande 1.000 woningen heeft de bezoeker 9 september keus uit ruim 700 koopwoningen.

Deelnemers aan de Woonmanifestatie Leidsche Rijn 2006 zijn: BAM Vastgoed / 2DVLOP, Bo-ex, Bouwfonds Fortis, Bunnik Projekten, Hopman-Interheem, Portaal, Tetteroo, VABO, Gemeente Utrecht en GEM Vleuterweide. Het nieuwe aanbod koopwoningen concentreert zich in de deelwijken Vleuterweide, Terwijde, Het Zand, De Balije, Parkwijk en De Woerd.

Sociale huurwoningen worden niet op de Woonmanifestatie aangeboden, maar wijst Woningnet toe.

Voor vrije sector huurwoningen wordt een apart huurevenement georganiseerd en wel op zaterdag 30 september van 11.00 - 15.00 uur in het Informatiecentrum Leidsche Rijn.

Activiteitenprogramma

Onder het motto "Leidsche Rijn leeft" organiseert het wijkbureau tijdens de woonmanifestatie een

activiteitenprogramma op het buitenterrein van het informatiecentrum. Bezoekers en bewoners kunnen tussen 11.00 en 14.00 uur genieten van podiumoptredens, die verzorgd worden door verenigingen die in de wijk actief zijn. Er zijn zang-, dans- en muziekoptredens en demonstraties van sportclubs en hondentrainers. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met diverse sporten en ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten, waaronder een springkussen en een klimwand.

Aan het activiteitenprogramma doen mee: het Utrechts Centrum voor de Kunsten, welzijnsorganisatie Doenja Dienstverlening, Huisje Boompje Bello, Taekwon-Do IN NAE DO KWAN, Gilde Utrecht, Bodyshape Utrecht, IBOX Kinderopvang, Ritmische gymnastiekvereniging Attila Utrecht, Unihockey & Floorball Club Utrecht, Handbalvereniging Eendracht,Vrijwilligerscentrale Utrecht en Salsaschool Refos.


---



Gemeente Utrecht