Renaissance met Dave Seaman 9 september in club Outland

Outland

De tour, gekoppeld aan het nieuwe mix-album van Dave Seaman op het Renaissance label, is één van de paradepaardjes van de nieuwe Outland programmering.

Renaissance is al jaren het toonaangevende internationale label voor upfront house music. Als eerste grote dance organisatie introduceerde ze artiesten als Sasha, Digweed, Dave Seaman, Nick Warren en Danny Howells op het grote platform. Naast het uitbrengen van exclusieve mixalbums en vinyl concentreert Renaissance zich momenteel op internationale album-tours en festivals. In Nederland is Renaissance naast haar cd.s en platen vooral bekend door de tent op Dancevalley 2005.

Dave Seaman is de man waar het deze avond om draait. Dave is een dj legende met een grote impact op de wereldwijde dancescène. Onder aliassen als .Group Therapy., .Audio Therapy. en .Brothers in Harmony. bracht hij tientallen tracks uit en remixte sterren als U2, Wacko Jacko, Kylie, Pet Shop Boys en Sting. Met 21 compilatie cd.s waaronder 8 Renaissance en 3 Global Underground albums behoort hij tot de absolute dj top. Hij compileerde zelfs een prestigieus album voor Back to Mine. Op zijn laatste Masters album, waaraan deze avond is opgehangen, ontdekt Dave Seaman zijn derde jeugd. Onder invloed van de frisse wind die momenteel door de dance waait, laat hij zien erg openminded te zijn, geen geluid te schuwen en komt zijn talent als meestermixer sterk naar voren. Op Extrema Outdoor was hij met een indrukwekkende set al één van de hoogtepunten. Dave krijgt met een drie uurs set ruim de tijd om zijn talent te laten horen.

Naast Dave Seaman staan er nog 2 absolute toppers in de grote zaal. Dj ONNO maakt een sterk jaar door, hij is resident geworden op earth, stond op de avond van sterren als Roger Sanchez en Danny Howells en maakte remixen voor The Scumfrog, Cevin Fisher en Mischa Daniels. Ook dj Per maakt zijn opwachting, Per is al jaren een zekere factor in dj land. Zijn historie gaat ruim 20 jaar terug en bracht hem al in de verste uihoeken van de wereld. ONNO.s sleazy sound en Per zijn diepe uplifting sound maken het tot een topprogramma in de hoofdzaal.

In de Basement van Outland staan Joris Voorn, Sandrien en Francesco Pico. Minimale funky techhouse en diepe acid sounds worden je om de oren geslingerd in dit ondergrondse domein. Joris Voorn komt langs voor een speciale .Rejected back2back set. met partner in crime Edwin Oosterwal. Joris is één van Nederlands belangrijkste exportproducten met zijn extreem lekkere diepe techno sound. Nederlands heetste vrouwelijke dj Sandrien stoomt lekker door na haar Dancevalley debuut en staat al klaar om de basement te rocken. Kersverse Ginza @ B.U.M.B. voorman Francesco Pico maakt de line-up af met zijn unieke .jackin house. geluid.

Vocale host van de avond is MC P-Pholl.

Dave Seaman Masters Tour Rotterdam wordt in opdracht van Renaissance georganiseerd door earth en is een vervolg op de eerdere succesvolle samenwerking. Earth is de organisatie achter concepten als The BeatClub, Timemachine, Afro Acid (DJ Pierre USA), Spirit, Ginza en natuurlijk Renaissance (NL) en earth.

Club Outland zal voor deze avond om 23.00 uur de deuren openen. Een entreeticket kost in de voorverkoop .17,50. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij Beep!, Ticketonline, Ticketbox en alle Free Recordshop filialen. Aan de deur kost een entreeticket .22,50.

Voor meer informatie raadpleeg de website www.earth-link.nl