Gemeente Etten-Leur

Open Dag Regionaal Archief West-Brabant

Duik tijdens de open dag op zaterdag 9 september onder andere in het verleden van Etten-Leur. Het Regionaal Archief is ondergebracht in een nieuw gebouw in Oudenbosch.

Open Dag Regionaal Archief West-Brabant

Op zaterdag 9 september houdt het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB) een Open Dag. Aanleiding is het gereed komen van het fraaie nieuwe onderkomen van het RAWB aan de Beukenlaan 1d in Oudenbosch.

Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden het nieuwe gebouw bewonderen en kennis maken met het rijke verleden van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert en de waterschappen in deze regio. Het RAWB toont op deze dag een bloemlezing van opmerkelijke historische documenten zoals loterijbriefjes, kaarten in houten kokers, oude foto albums en dagboeken en middeleeuwse oorkonden.

Verder geven medewerkers tekst en uitleg bij de conservering en restauratie van oude archiefstukken. Bijzonder interessant is de speciaal voor deze dag gemaakte dvd met daarop een compilatie van historische filmbeelden, waaronder een boeiende reportage over het bloemencorso te Zundert. Op twee plaatsen in het gebouw wordt deze dvd in een doorlopende voorstelling vertoond.

Bezoekers die geĂŻnteresseerd zijn in hun stamboom kunnen op de Open Dag meteen aan de slag bij het uitzoeken van hun familiegeschiedenis op de website www.regionaalarchiefwestbrabant.nl. In de studiezaal staan acht computers daarvoor ter beschikking.

Op de bovenverdieping laten de vrijwilligers van het RAWB zien welke werkzaamheden zij voor het RAWB verrichten.

De Open Dag op zaterdag 9 september duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor iedere bezoeker is er een leuke attentie.
Week in...week uit
Aanbesteding WMO
Prijsvraag+kleurplaat
Uit in Etten-Leur

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl