Gemeente Spijkenisse


Buurtfeest voor alle inwoners van De Hoek: heel veel activiteiten


01 september 2006

Alle inwoners van De Hoek worden op 9 september getrakteerd op een buurtfeest. Voor iedereen is er wat te doen: kinderen, ouders, opa's en oma's, ooms en tantes en buren.

Servicebalie De Driehoek organiseert in samenwerking met de gemeente Spijkenisse, woningstichting De Leeuw van Putten, medewerkers van de Jongerensoos De Hoek en de Stichting Zuidwester een buurtfeest. Wethouders Jan Willem Mijnans en Marjolijne Lewis verzorgen om 11.00 uur de feestelijke opening vlakbij de servicebalie aan de Zwanenhoek 86a.

Activiteiten voor de kleintjes
Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is er een draaimolen, een springkussen, een pannakooi, een suikerspinkraam en zijn er allerlei spelletjes te doen. De kinderen kunnen zich ook laten schminken. Voor deelname aan al deze activiteiten zijn er voor 2 euro strippenkaarten te koop. Met de strippenkaart kunnen de kleintjes ook een suikerspin en een ijsje afhalen.

Opknappen JOP
De jongeren van de jongerensoos doen actief mee. Samen met de leiding van de jongerensoos geven zij de JOP aan de Pelikaan een opknapbeurt, zodat die er aan het eind van de dag weer netjes en fris bij staat.

Expositie Kunst in de Hoek
Na de officiële start gaat de verkoop-expositie "Kunst uit de Hoek" van start in het pand waar voorheen de supermarkt was gevestigd. Deze ruimte is gratis beschikbaar gesteld door Ooms Makelaardij uit Rotterdam. Tot 31 oktober kan iedereen er gratis kunstwerken bekijken die onder andere gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking.
In samenwerking met Kunstwereld, een project van de Stichting Zuidwester, worden diverse groepen uitgenodigd om naar de expositie te komen kijken. De dagelijkse expositiebezoekers worden op maandag tot en met donderdag door mensen van de servicebalie opgevangen.

Alle inwoners uit De Hoek zijn door middel van een huis-aan-huis brief uitgenodigd.