Ministerie van Defensie

04-09-2006 09:19

OPEN MONUMENTENDAG: FEEST! IN HET LEGERMUSEUM


- Het Legermuseum in het Armamentarium te Delft. De Open Monumentendag vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats. Op 9 en 10 september is het vanwege dit jubileum feest in het Legermuseum. Een gezellig weekend met muziek, rondleidingen, activiteiten en demonstraties, waarbij het 17de eeuwse gebouw waarin het Legermuseum gevestigd is, het Armamentarium, centraal staat.

Op beide dagen zijn er familierondleidingen met speciale aandacht voor de geschiedenis van het historische gebouw en de 17e eeuwse militaire historie. Het Collectie Informatie Centrum is geopend, hier valt uitleg te krijgen over de archieven en de bibliotheek van het museum. Kinderen kunnen meedoen aan de speciale Armamentarium-speurtocht en ontvangen na afloop een beloning.

Een 17de eeuwse soldaat demonstreert zijn wapenuitrusting en vertelt over het leger van zijn tijd. In de filmzaal draait de Disneyfilm âDe Drie Musketiersâ. Verder is er een knutselworkshop waarbij kinderen een soldaat van uniformstukken voorzien.

Op zaterdag treedt de Delftse orkestvereniging Con Sequenza tweemaal op. Ook is er dan een gratis bootverbinding tussen het Armamentarium en het Kruithuis in Delft. Het museum is geopend van 10.00-17.00 uur, op zondag van 12.00-17.00 uur.

Een 17de eeuwse soldaat - Foto: Legermuseum.