Ingezonden persbericht


Python Saxofoon Kwartet op frestival Nieuwe Muziek Met werk van Eisenga, Svensson, Rehnqvist en Torstensson

"Ik hoorde Python voor het eerst in een uitvoering van mijn stuk 'De Stijl' ... ontzettend goed! Bij de volgende ontmoeting speelden ze Xas van Xenakis ... ook ontzettend goed! Toen dacht ik, ik moet eens voor ze gaan schrijven... ook ontzettend goed!"

Louis Andriessen

Met een dergelijke aanbeveling op zak, kun je als aanstormend talent verder weinig fout doen, zeker als je je met een dergelijk gevarieerd programma presenteert, waarop zowaar ook de Zeeuwse componist Douwe Eisenga prijkt en het grote nieuwe talent uit de Andriessen-school, Fabian Svensson.

(Nieuwe muziek)

Toegang 12 euro Donateurs 10 euro

Programma

Fabian Svensson - Going up or down ? (wereldpremiere)

Karin Rehnqvist - Ock Av Tomen (Nederlandse premiere)

Douwe Eisenga - Roseroad (wereldpremiere)

Klas Torstensson - Licks & Brains 1

biografie Python saxofonkwartet

Het Python Saxofoonkwartet is een eigenzinnig ensemble met een geheel unieke stijl. Sinds haar oprichting in 1998 heeft het ensemble zich gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek. De ambitieuze musici werken veel samen met jonge componisten en willen zo het klankspectrum van het saxofoonensemble uitdiepen. Daarnaast werken zij samen met andere musici, elektronica en kunstenaars uit de dans- en theaterwereld. Het ensemble concerteerde in het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, de Philharmonie in Haarlem, het Muziekcentrum Frits Philipszaal in Eindhoven, het Korzo Theater en Muziekcentrum Anton Philipszaal te Den Haag, Vredenburg in Utrecht, De Singel in Antwerpen, tijdens het Grachtenfestival en de Uitmarkt in Amsterdam en tijdens de Berliner Festspiele.

Hoogtepunten van het Python saxofoonkwartet waren: Het Python+ project van 5 november 2005 in Muziekcentrum aan 't IJ. Samen met pianist Henry Kelder vertolkte Python + maar liefst vier speciaal voor het ensemble geschreven wereldpremieres. Daarvoor was Python ook al in meerdere grote producties te zien de afgelopen jaren. De opera "Inanna" van Louis Andriessen, geproduceerd door ZTHollandia, en de samenwerking met Steve Reich tijdens het "Reich Festival" waren hoogtepunten in 2003. In 2004 verleende het kwartet haar medewerking aan "Synenergie", de jubileumproductie van het Residentie Orkest en het Lucent Danstheater, en aan "Met Het Gespleten Riet", een project samen met kamerkoor Ad Parnassum uit Tilburg, met daarin nieuwe werken voor koor en saxofoonkwartet van jonge componisten. In 2005 heeft het kwartet het Klas Torstensson's complexe 'Licks & Brains II' met Ensemble Royal o.l.v. Hans Leenders uitgevoerd, en in mei 2007 (premiere 19 mei 2007) werkt Python mee aan een muziektheaterproductie 'Vuurtongen' van het Korzo Theater, Den Haag in samenwerking met het Nederlands Vocaal Laboratorium.

----------

Voor meer informatie of luisterfragmenten kunt u op onze website kijken ?www.pythonsaxofoonkwartet.nl >Erik-jan de with
>Copernicuslaan 211
>2561 VG Den Haag
>tel: 070-3450928/ 06-50557427
>e-mail: dewith@tiscali.nl
>

Directeur MuziekPodium Zeeland
Tel. 06-48529010
E-mail: w.p.t.c.m.kniknie@freeler.nl

MuziekPodium Zeeland
per adres:
Grote Kerk Veere
Oudestraat 26, 4351 AV Veere
Tel. 0118-623650 / Fax. 0118-624754
E-mail: grotekerkveere@nieuwe-muziek.nl
Website: www.nieuwe-muziek.nl