Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

04-09-2006
Open monumentendagen 9 en 10 september

Dit jaar wordt de twintigste Open Monumentendag gevierd. De Open Monumentendag is onderdeel van de Europese Open Monumentendag. Nederland was een van de eerste landen die meedeed en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van deze Europese dagen begin jaren negentig. Tijdens de Open Monumentendag zijn er in heel het land duizenden bijzondere en vooral historische gebouwen gratis opengesteld voor het publiek. In de gemeente Eersel zijn de volgende monumenten tijdens de Open Monumentendagen geopend:

Jacobusmolen in Vessem geopend zaterdag 9 september Op zaterdag 9 september is de Jacobusmolen, Wilhelminalaan 18 in Vessem geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Deze ronde, stenen bergkorenmolen uit 1893 is een rijksmonument. De vrijwillige molenaars heten u deze dag hartelijk welkom en leggen graag uit hoe de molen werkt.

Protestanse kerken in Hoogeloon en Eersel geopend op zondag 10 september
Tijdens de open monumentendag op zondag 10 september zijn beide kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Hoogeloon-Eersel geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vrijwilligers zijn aanwezig om u rond te leiden en tekst en uitleg te geven. Zij vertellen over de geschiedenis en het gebruik van het kerkgebouw.

Voor meer informatie over de Open Monumentendag kijkt u op www.openmonumentendag.nl