Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Spectaculair feest luidt bruisende toekomst Boulevard Zuid in

Op zaterdag 9 september 2006 vindt het spectaculaire Boulevardfeest plaats op de Boulevard Zuid (=Beijerlandselaan en Groene Hilledijk). Dit Boulevardfeest is niet alleen een geweldig feest met een gevarieerd programma.

Het is tevens het startschot voor een betere Boulevard Zuid, waar ondernemers, eigenaren en de overheid goed samenwerken om van de Boulevard weer een bruisend winkelgebied te maken. Wethouder grote stedenbeleid Dominic Schrijer en René Kronenberg, portefeuillehouder wijkeconomie van de deelgemeente, openen tijdens het feest de Boulevardwinkel en twee nieuwe ondernemingen. U bent van harte genodigd.

Wethouder Schrijer en dagelijks bestuurder Kronenberg schetsen tijdens de opening ook wat de ideeën voor de komende tijd zijn om de Boulevard Zuid te verbeteren.

Programma
Het Boulevardfeest is bestemd voor de bewoners, bezoekers en ondernemers van de Boulevard Zuid en heeft een gevarieerd programma. Zo is er een grote braderie en zijn er verschillende kinderactiviteiten zoals de Sylivia Magic 4kids Glamour Party en de Lachen Is Okee Show. Ook kunnen kinderen ponyrijden, schminken, op de safaritruck en zijn er verschillende kermisactiviteiten. Daarnaast is er de hele dag muziek en zijn er optredens van de bekende goochelaar Sylvia Schuyer. Het Boulevardfeest start om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

Opening Boulevardwinkel
Om 11:30 uur openen wethouder Schrijer en dagelijks bestuurder van de deelgemeente René Kronenberg de Boulevardwinkel op de Beijerlandselaan 34. De Boulevardwinkel is het centrale informatiepunt over wonen, ondernemen en leven op de Boulevard Zuid. De bewoners en ondernemers kunnen bij de Boulevardwinkel terecht voor vragen, suggesties, klachten of wensen over de boulevard. Dominic Schrijer en René Kronenberg openen tevens twee nieuwe ondernemingen die zich pas op de Boulevard Zuid hebben gevestigd.

Laanmanagers
De Boulevardwinkel wordt bemand door de laanmanagers die in opdracht van de gemeente en deelgemeente werken aan het werven van nieuwe ondernemers voor de Boulevard Zuid. Ondernemers en bewoners kunnen in de winkel terecht voor een afspraak met vertegenwoordigers van de deelgemeente of van stedelijke diensten. Bijvoorbeeld om onderwerpen te bespreken die te maken hebben met wonen, werken en investeren op de Boulevard Zuid. De Boulevardwinkel wordt daarnaast een verzamelpunt voor de toezichthouders die op de Boulevard Zuid actief zijn. Tot voor kort waren zij gehuisvest in het Bluepoint op het Slaghekplein.

Gezamenlijke investeringen
De gemeente Rotterdam, de deelgemeente Feijenoord, de ondernemersvereniging en het platform van eigenaren hebben ambitieuze plannen met de Boulevard Zuid. Gezamenlijk doen zij forse investeringen om van de Boulevard Zuid een bruisend en aantrekkelijk multicultureel winkelhart van Rotterdam-Zuid te maken.