Gemeente Amersfoort

Opening gerestaureerde boerderij aan Coelhorsterweg in Hoogland

Afgelopen jaar is aan de Coelhorsterweg 6 in Hoogland-West een oude en vervallen boerderij geheel in authentieke staat gerestaureerd. Ook het erf zal op traditionele wijze worden ingericht met moestuin, boomgaard, waterpoel, stallen, schuren en een hooiberg. Op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag wordt de boerderij op feestelijke wijze geopend voor publiek door wethouder monumentenzorg R. Luchtenveld en eigenaar J. Smink. Bij deze gelegenheid zal de boerderij, 186 jaar na de bouw, een eigen naam krijgen.

U bent van harte uitgenodigd voor de openingshandeling op zaterdag 9 september om 10.00 uur aan de Coelhorsterweg 6 in Hoogland-West. Daarna is de boerderij tot 17.00 uur voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren onder welke omstandigheden men vroeger leefde en werkte op het Hogeland.

Informatie: Simone de Jong, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 42 69, e-mail s.dejong@amersfoort.nl, of Albert van Engelenhoven, bouwhistoricus Sectie Monumentenzorg, telefoon 033 469 44 35, e-mail a.vanengelenhoven@amersfoort.nl.