Gemeente Enschede

Grandioos sport- en spelspektakel

dinsdag 05-09-2006

Bolhaar en Walhof in Actie!
Grandioos sport- en spelspektakel

Zaterdag 9 september wordt er op het sportterrein van het Stedelijk Lyceum, Kottenpark een spectaculair sport- en spelfestijn gehouden. De organisatie is in handen van een groep enthousiaste bewoners uit Bolhaar en Walhof. Het sportfestijn wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van Buurt in Actie.

De festiviteiten starten om 11.00 uur met een feestelijke opening door Buurt in Actie-wethouder Ed Wallinga. Hij geeft het startschot voor een ballonnenwedstrijd. Alle kinderen uit de wijk hebben hiervoor een inschrijfkaart ontvangen. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Daarna zijn er diverse attracties. Een greep uit het aanbod: er is een reuzenglijbaan, speelpaleis, kruiphoekje, klimwand, schminkstand, buikschuifwaterbaan, laser kleiduifschieten, oud-Hollandsche spelen en nog veel meer. Voor elk wat wils.

Hoogtepunt van de dag is de zeskamp voor straat- en buurtteams. Acht teams, bestaande uit zes personen, nemen het tegen elkaar op in een ludieke strijd. De zeskamp vindt plaats van 13.00 uur tot 15.00 uur. De prijsuitreiking is om 16.45 uur, waarna de festiviteiten om 17.00 uur eindigen.

Het wordt een dag vol samen spelen, bewegen, uitdaging en gezelligheid. Doel is het bevorderen van de leefbaarheid in de buurt. Dit is tevens één van de uitgangspunten van Buurt in Actie.

Alle bewoners uit de wijken Bolhaar en Walhof kunnen deelnemen. Iedereen van 0 tot 100 jaar is van harte welkom! De toegang is gratis. Voor de 0 tot 4-jarigen is er professionele kinderopvang aanwezig, verzorgd door kinderdagverblijf De Parasol. Drankjes en hapjes staan klaar op het borrel- en hapjesplein.


---