Gemeente Giessenlanden


Verkeershinder Arkel

Drie ingrepen aan de wegen rond Arkel zorgen van 9 september tot en met 20 oktober voor overlast. De spoorwegen, de provincie Zuid-Holland en gemeente Giessenlanden voeren verschillende werkzaamheden uit. Wegen worden volledig afgesloten voor al het verkeer. De omleidingen worden telkens met borden aangegeven.


1 Vernieuwing spoortraject

De spoorwegen vernieuwen het spoorwegtraject langs Arkel. Bij de vernieuwing van het spoorwegtraject worden ook de spoorwegovergangen aan de Vlietskade, Haarweg en de Stationsweg meegenomen.
· De spoorwegovergangen Vlietskade en Haarweg zijn de weekenden van 9/10 en 16/17 september volledig afgesloten. Van zaterdag vanaf 00.00 uur tot maandag 4.00 uur.
· De spoorwegovergang Stationsweg is op zaterdag 16 september vanaf 00.00 tot en met maandag 18 september 4.00 uur volledig afgesloten. Het vrachtwagenverbod op Dam-Schotdeuren vervalt deze dagen.
· De spoorwegovergang aan de Achterdijk is zaterdag 9 september vanaf 8.00 uur tot zondag 10 september 20.00 uur en zondag 17 september van 7.00 tot 22.00 uur gesloten.
· De spoorwegovergang bij de Kanaaldijk-Noord is in het weekend van 9 en 10 september korte periodes gesloten. Voor meer informatie kunt u bellen met VolkerRail Contracting 06-11008313


2 Verbeteren verkeersveiligheid Dam/Schotdeuren

Gemeente Giessenlanden verbetert de verkeersveiligheid van de Dam en Schotdeuren. De weg wordt opnieuw ingericht en geasfalteerd. U kunt de volgende verkeershinder verwachten:
· Zaterdag 23 september van 6.00 - 22.00 uur is Schotdeuren vanaf nummer 38 (naast de Schotdeurensebrug), de Dam en een klein deel van de Schoolstraat (tot bebouwde kom) volledig afgesloten. De Raadhuisstoep kunt u niet gebruiken. U kunt de kern alleen bereiken en verlaten via de Prinses Beatrixstraat/Koningin Wilheminastraat.
· Maandag 25 tot en met vrijdag 29 september moet u op de Dam en Schotdeuren rekening houden met ernstige verkeershinder.
· Zaterdag 30 september zijn de Dam en Schotdeuren afgesloten. De toerit naar de Prinses Beatrixstraat/Koningin Wilheminastraat kunt u niet gebruiken. U kunt de kern alleen bereiken en verlaten via de Raadhuisstoep. Ook het eerste deel van de Kanaaldijk is dan afgesloten. U kunt deze dag niet over de Rijksstraatwegbrug en de Schotdeurensebrug. Fietsers kunnen wel via de Beatrixstraat over de Rijksstraatwegbrug. Fietsers moeten wel rekening houden met enige hinder.
· Op zondag 1 oktober zijn de Dam en Schotdeuren (tot de Schotdeurensebrug) afgesloten. U kunt de kern via de Raadhuisstoep en de Prinses Beatrixstraat/Koningin Wilheminastraat bereiken en verlaten.
· Maandag 2 tot en met vrijdag 20 oktober worden de trottoirs langs de Dam en Schotdeuren opnieuw betegeld. Houdt u rekening met lichte verkeershinder.

Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente Giessenlanden; de heer J. van Montfoort 0183-583867


3 Nieuw wegdek Schotdeurensebrug

De provincie Zuid-Holland herstelt van maandag 2 oktober 7 uur tot en met vrijdag 6 oktober 16.00 uur het wegdek van de Schotdeurensebrug. De brug is deze periode volledig afgesloten.

Voor meer informatie kunt u bellen met de provincie Zuid-Holland: mevrouw M. Tenholter 070-4416313

Planning en hulpdiensten
De kern is altijd bereikbaar voor de hulpdiensten. De hulpdiensten zijn geinformeerd en er zijn goede afspraken gemaakt.

Alle informatie is gebaseerd op planningen. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de planningen wijzigen. Houdt u www.giessenlanden.nl en de gemeentepagina in Het Kontakt in de gaten voor actuele informatie.