Gemeente Amersfoort

Rondleidingen op Open Monumentendag Hooglanderveen

Het I-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6 heeft in het kader van de Open Monumentendag op zaterdag 9 september twee rondleidingen georganiseerd. Belangstellenden kunnen met de informatrices van het informatiecentrum op de fiets stappen voor een tocht door Vathorst en door Hooglanderveen.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar 'feest van het detail'. Het I-centrum Vathorst sluit daarbij aan door in Vathorst een fietstocht te maken langs onder anderen de trafohuisjes. Daarnaast is er tijdens de fietstocht aandacht voor de talloze architectonische details die Vathorst rijk is. De route en inhoud van deze rondleiding is mede samengesteld door de Stichting Vario Mundo. De tocht duurt anderhalf uur en start om 11.00 uur.

De tweede tocht gaat door het dorp Hooglanderveen. Deelnemers wordt gewezen op met name de architectonische details uit de jaren 60 en 70. De rondleiding door Hooglanderveen wordt afgesloten met een bezoek aan de St Josephkerk. Wie nog genoeg energie heeft kan de toren beklimmen. Duur van deze rondleiding is twee uur en zij start om 13.00 uur.

In het I-centrum Vathorst is zaterdag 9 september een tentoonstelling ingericht van vondsten uit Vathorst. Deze tentoonstelling is ingericht door de stadsarcheoloog Francien Snieders.

Wie mee wil doen aan een van de twee rondleidingen kan zich aanmelden bij het I-centrum Vathorst, tel: 033-4511012 of via e-mail: I-centrum@vathorst.com. Aanmelden kan ook nog op de dag zelf. Per rondleiding kunnen zo'n 20 mensen mee. Beide rondleidingen starten bij het I-centrum Vathorst.



Gemeente Amersfoort