Ozark Henry signeert bij Gentse Free Record Shop
Nieuw album "The Soft Machine" van Ozark Henry - ontmoet Ozark Henry op zaterdag 9 september in Free Record Shop Gent

De signeersessie gaat door in de Free Record Shop, Veldstraat 69 te Gent op zaterdag 9 september van 15.00 tot 16.00 uur.

Het levensverhaal van Ozark Henry is eigenlijk dat van Piet Goddaer. Want bij concerten mag er dan wel een groep op het podium staan, de muziek op de albums is volledig ontsproten aan het brein van de man die de stem en het gezicht is.
Op 11 september, precies 5 jaar na de release van 'Birthmarks', en 10 jaar na het debut 'I'm Seeking Something That Has Already Found me', komt de vijfde en nieuwste cd van Ozark Henry uit: 'The Soft Machine', een titel die hij in tegenstelling tot de Henry uit zijn artiestennaam niet bij William Burroughs vandaan haalde. De naam is evenmin een beschrijving van zijn eigen persoonlijkheid. Jazeker, de vaart waarmee hij songs blijft afleveren, zijn koele uitstraling, en de doordachte, veelgelaagde complexiteit van zijn composities hebben iets machinaals, terwijl de weemoed en de warmte van zijn songs juist op de zachtheid van zijn persoonlijkheid zouden kunnen wijzen. Piet is hoogbegaafd en heeft nu eenmaal een werkmethode waar veel techniek en knowhow aan te pas komen, maar het intuïtieve en de ontroering zijn altijd centraal blijven staan. Voor de opnames van 'The Soft Machine' was dit niet anders en die tegenstelling uit zich. 'The Soft Machine' is zo nu als een pasgeboren baby, en toch waan je je op een dolle rit doorheen de muziekgeschiedenis. Hij is eigenzinniger en tevens opener dan zijn voorgangers, en hij heeft dit met Roxy Music gemeen: hij is schaamteloos romantisch.

Het album zal uitzonderlijk te koop zijn voor 12,99 ¤. Helemaal te gek is dat de Limited Edition (dubbel cd) voor 14,99 ¤ de deur uit mag.
Jean-Pierre Demeuter, Commercieel Manager Free Record Shop is verheugd over de exclusieve samenwerking met Ozark Henry. Voor Free Record Shop blijft het belangrijk om artiesten van eigen bodem te ondersteunen.

Voor vragen of verdere informatie:

Free Record Shop N.V.
Jean-Pierre Demeuter
Commercieel Manager

Tel: 03/870 57 88
Fax: 03/877 13 97
Mobiel: 0485/555 63 05
E-mail: j pdemeuter@frs.be