Project Gemeente Westland

Poeldijk krijgt kunstwerk terug

Poeldijk is binnenkort een kunstwerk rijker. Op zaterdag 9 september om 11.00 uur zal wethouder Joop Gardien (cultuur) van de gemeente Westland in de Irenestraat een beeldje onthullen van de Westlandse kunstenares Jeanne van Tol. Op die plek heeft eerder een kunstwerk gestaan, dat is echter jaren geleden verdwenen en niet vervangen. De feestelijke onthulling wordt omlijst met optredens van de Boerenkapel van Pius X en theatergroep Koperen Kees van Dario Fo.

De terugkeer van een beeldhouwwerkje aan de Irenestraat, tegenover de C1000, is te danken aan de werkgroep Poeldijk, die vaste gesprekspartner was van de toenmalige gemeente Monster. Nadat deze werkgroep was opgeheven wilde men het kasoverschot benutten voor een cadeau aan de Poeldijkse gemeenschap. De werkgroep heeft de Naaldwijkse (van oorsprong Poeldijkse) kunstenares Jeanne van Tol vervolgens opdracht gegeven een bronzen beeldje te maken. De gemeente Westland heeft gezorgd voor een nieuwe sokkel en het herstraten van de directe omgeving van het kunstwerk.

Redactie:
De onthulling zal plaatsvinden op zaterdag 9 september 2006 om 11.00 uur in de Irenestraat ter hoogte van C1000 in Poeldijk. U bent daarbij van harte welkom.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij B.F. Assies, Communicatie-adviseur, tel 0174-673 303, e-mail: bfassies@gemeentewestland.nl