CycloMedia creëert virtuele fietstocht Panorama Mesdag

CycloMedia levert, in samenwerking met de gemeente Den Haag, een bijdrage aan de tentoonstelling 'De Wereld Rond' in Panorama Mesdag. Dit in de vorm van 360 panoramafoto's voor een virtuele fietstocht die voert langs de gebouwen en locaties uit het schilderij. De tentoonstelling werd op zaterdag 9 september tijdens het Internationale Panorama Congres officieel geopend door directeur Marijnke de Jong.

Panorama Mesdag heeft een speciale fietsroute ontwikkeld in het kader van het 125-jarig bestaan. Deze fietsroute voert langs de gebouwen en locaties uit het schilderij. CycloMedia, gespecialiseerd in 360° panoramafoto's (cyclorama's), heeft op basis van de fietsroute een virtuele tour ontwikkeld. Via deze virtuele tour kunnen bezoekers aan het museum al een deel van de fietstocht beleven.


Tijdens de tentoonstelling 'De Wereld Rond' is in drie grote vitrines te zien hoe cyclorama's worden gemaakt en waarvoor ze worden gebruikt. Naast de virtuele fietstocht is ook een virtuele rondleiding van het museum Panorama Mesdag ontwikkeld, die te vinden is op www.panorama-mesdag.nl.

De gemeente Den Haag was een van de eerste gebruikers van cyclorama's in Nederland. In combinatie met andere informatie zoals stadskaarten, luchtfoto's en gegevens uit het Kadaster kan de gemeente haar burgers zo goed mogelijk van dienst zijn. Zo kunnen Haagse burgers en bedrijven op www.denhaag.nl hun WOZ-taxatie rapport bekijken, inclusief de aan het object gerelateerde cyclorama.

De tentoonstelling 'De Wereld Rond' is nog tot en met 26 november 2006 in Panorama Mesdag te zien.

Over CycloMedia
CycloMedia is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving op basis van 360° panoramafoto's (cyclorama's). Dankzij unieke, door CycloMedia ontwikkelde, opname- en verwerkingstechnieken worden dagelijks grote gebieden fotografisch vastgelegd en in een online database opgenomen. Van elke opname wordt locatie, oriëntatie en tijdstip geregistreerd, wat een enorm aantal toepassingen mogelijk maakt, waaronder ook 3D meten en modelleren.

CycloMedia heeft klanten in diverse branches zoals rijksoverheid, gemeenten, provincies, makelaars, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Door gebruik te maken van cyclorama's zijn klanten in staat de efficiency van verschillende werkzaamheden te verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening en producten te verbeteren.

Meer informatie is beschikbaar via www.cyclomedia.nl

Over de gemeente Den Haag
De gemeente Den Haag legt de ambitie neer om ook in 2007 de meest klantvriendelijke gemeente te zijn. Om dit te verwezenlijken gebruikt de gemeente voor haar dienstverlening onder andere actuele 360° panoramafoto's (cyclorama's). De cyclorama's zijn in combinatie met andere vastgoedinformatie een handig hulpmiddel bij de dienstverlening, handhaving en planrealisatie van de gemeente. Daarnaast kunnen Haagse burgers en bedrijven op www.denhaag.nl hun WOZ-taxatie rapport bekijken, inclusief de aan het object gerelateerde cyclorama's.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht