Digitale Gemeente Houten

Rondje om kerk met langste fanfare ooit

SCHALKWIJK Amsterdam heeft zijn gay-parade, Rotterdam zijn dance-parade en de honderdjarige Koninklijke Fanfare St.Caecilia organiseert voor Schalkwijk de Fanfare-parade. Op zaterdag 9 september maakt de langste fanfare ooit zijn rondje om de kerk: met zon vijfhonderd muzikanten.

De Fanfare-parade is het zoveelste bijzondere evenement in het jubileumjaar van St.Caecilia. Blazers, tamboers, melodisch slagwerk en majorettes marcheren die dag in een lange stoet over een traject van
3,5 kilometer lang. De deelnemers gaan proberen om één grote fanfare te vormen en dus gelijktijdig dezelfde muziek te spelen. Dat wordt nog een ingewikkelde opdracht, maar de uitdaging is er. Op deze manier wordt de langste fanfare ooit van de regio geformeerd. Een wereldrecord is niet haalbaar, maar zon 500 deelnemers zullen met elkaar een indrukwekkend effect veroorzaken.
De stoet vertrekt om 19.30 uur vanaf Het Gebouw, gaat via de Jonkheer Ramweg, de Biesterlaan en de Groes langs het Monument weer terug naar het startpunt. Daarna kan iedereen in Het Gebouw nagenieten van enkele dweilorkesten, die daar de rest van de avond een feestje bouwen. Op een groot scherm worden fotobeelden geprojecteerd die van het evenment zijn opegnomen. Schalkwijkers, maar ook mensen van buiten het dorp, zijn van harte uitgenodigd dit bijzondere rondje om de kerk mee te beleven. Zon enorm orkest trekt tenslotte niet elke dag voorbij.