Nationale grote clubactie

http://www.groteclubactie.nl

Persbericht 6 september 2006

Grote Clubactie van start tijdens WK atletiek voor aangepaste sporters Grote Clubactie is er voor alle verenigingen!

De Nationale Grote Clubactie gaat van start! Zaterdag 9 september gaan er massaal ruim 500.000 lotenverkopers met intekenlijsten op pad voor hun vereniging. Hierop wordt ingetekend voor de bekende Grote Clubactieloten. Loten die voor 2,50 euro worden verkocht en waarvan 80% direct naar de vereniging gaat. Het allereerste lot wordt die dag uitgereikt op het WK Atletiek voor aangepaste sporters, om 16.30 uur in het Sportpark Stadsbroek in Assen.

Ruim aandacht in Z@ppsport
Presentator van het kindersportprogramma Z@ppsport, Ron Boszhard, zal aanstaande zaterdag 9 september om 16.30 uur het allereerste lot uitreiken in Sportpark Stadsbroek in Assen. Dit doet hij samen met gehandicapte atleten uit de omgeving van Assen op het WK atletiek voor aangepaste sporters. Kenny van Weeghel (paralympisch kampioen wheelen) en Caimin Douglas (Nederlands top atleet) nemen het tegen elkaar op in de rolstoel. De winnaar neemt het allereerste lot in ontvangst. Z@ppsport zal in de uitzending van zondag 10 september, iets voor vijf uur, ruim aandacht schenken aan de start van de Grote Clubactie en aan de gehandicapte sport.

Ieder jaar een nieuw record
Jaarlijks werden zo'n 3,5 miljoen loten verkocht door ondermeer grote aantallen jonge lotenverkopers. In 2005 werden er bijna 3,7 miljoen loten verkocht. Dit betekende een netto winst van bijna 7.5 miljoen euro voor deelnemende clubs in Nederland, een fantastische prestatie die deze kinderen leverden. Al voor de 34e keer organiseert de Grote Clubactie een loterij voor het Nederlandse verenigingsleven en nog ieder jaar worden records verbroken. Daarom doet de Grote Clubactie graag iets extra's voor deze kinderen en worden ze beloond met o.a. sportclinics in hun favoriete sport en andere leuke activiteiten. De speciale kinderwebsite www.kidzonely.nl was vorig jaar nauwelijks 2 uur live en werd al bezocht door duizenden lotenverkopertjes. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen hoog!

Kinderen vinden loten verkopen steeds leuker
Meer dan voorgaande jaren groeit de animo bij kinderen om loten te verkopen voor hun vereniging. Vanuit de Grote Clubactie worden ze gestimuleerd met aantrekkelijk verkoopmateriaal en een leuk 'Kidzonely magazine' waarin alles staat wat kinderen interesseert. Bovendien ontvangen ze een pas waarmee ze toegang hebben tot kidzonely.nl. De internetsite voor alle jonge lotenverkopers waarop behalve tips en leuke items, een interessante verkoopwedstrijd te vinden is. Loten verkopen wordt op deze manier steeds leuker.

Vacansoleil helpt een handje
Ook Vacansoleil ondersteunt het Nederlandse Verenigingsleven en tekende afgelopen jaar een sponsorovereenkomst met de Grote Clubactie. Voor het prijzenpakket van de loterij verzorgen zij luxe kampeervakanties. Verder ondersteunen zij de missie dat het verenigingsleven van groot maatschappelijk belang is omdat zij een belangrijke bedrage levert aan een gezonde maatschappij ten aanzien van beweging en ontspanning.

Meer informatie
Voor meer informatie en eventuele beschikbare fotografie kunt u bellen met De Grote Clubactie, afdeling communicatie: 013- 455 28 25. Of kijk op www.clubactie.nl