Gemeente Amsterdam


20ste Open Monumentendag Amsterdam:
Wethouder Tjeerd Herrema opent de deur

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op 9 en 10 september zijn weer veel monumenten opengesteld op de 20ste editie van de Open Monumentendag. Tjeerd Herrema, wethouder Monumenten en Archeologie, opent op zaterdag 9 september bij wijze van startsein letterlijk een van de deuren: de deur van Jeugdtheater de Krakeling, een van de 54 monumenten die zijn opengesteld. Hij geeft daarmee ook het startsein voor de vele activiteiten die er dit jaar speciaal voor kinderen zijn.

De 20ste Open Monumentendag heeft `Feest' als thema. In het weekend zijn veel gebouwen die een relatie met dit thema hebben, zoals hotels, theaters, sociëteiten, bioscopen en een bierbrouwerij, geopend voor het publiek. 54 Monumenten openen hun deuren en er zijn diverse tochten, zoals een tocht langs oude proeverijen en een tocht met een historisch IJveer langs monumenten aan het water. Daarnaast zijn er in diverse monumenten optredens.
Voor kinderen is er dit jaar een uitgebreid `feestelijk' programma, met onder andere breakdanceoptredens en workshops circus en acrobatiek in Circus Elleboog en Jeugdtheater de Krakeling. Ook is er een speciale speurtocht voor kinderen die langs vele monumenten voert.

Het programma voor 9 en 10 september is te vinden op de site van Bureau Monumenten en Archeologie: www.bma.amsterdam.nl. De 20ste Open Monumentendag wordt de avond tevoren, vrijdag 8 september om 18.00 uur, officieel geopend tijdens een bijeenkomst in de Industrieele Groote Club.

Datum: zaterdag 9 september 2006 Plaats: Jeugdtheater de Krakeling, Nieuwe Passeerdersstraat 1 Tijd: 11.00 uur

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Stefan Rutte,
afdeling Bestuursvoorlichting

Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl