Gemeente Eindhoven

Persbericht 7 september 2006, 218

Stadsdeelteam Strijp trakteert bewonersorganisaties

Strijpse Dag voor actieve Strijpse bewoners

Op zaterdag 9 september a.s. vindt de Strijpse Dag plaats. Een dag waarop Stadsdeelteam Strijp alle Strijpse bewonersorganisaties heeft uitgenodigd om samen met hen op stap te gaan. Het is één van de manieren om waardering te laten blijken voor de inzet van alle vrijwilligers van de Strijpse bewonersorganisaties. Bovendien kunnen de bewoners op die dag met elkaar in contact komen en informatie uitwisselen die de leefbaarheid en veiligheid in Strijp ten goede kunnen komen.

De Strijpse Dag wordt voor de 2e keer georganiseerd. Het thema is dit keer âStrijp door de eeuwen heenâ. Het Stadsdeelteam neemt de ± 60 bewoners die zich hebben aangemeld voor de dag, per bus mee langs oude en nieuwe Strijpse gebouwen en plekken. Ontvangst is bij het Philips Stadion. Wethouder Fiers zal daar een welkomstwoordje doen. Tijdens de busrit die daarop volgt krijgen de bewoners uitleg van âStrijpse gidsenâ. Onderweg is er o.a. een rondleiding bij Eindhoven Airport. Wethouder Van Merriënboer zal hierbij aanwezig zijn. Tenslotte kunnen de bewoners een gedeelte van Strijp S bewonderen. Wethouder Mittendorff zal de dag afsluiten.

Bewonersorganisaties vormen een belangrijke spil tussen de buurtbewoners en de stadsdeelteams. Initiatieven worden bedacht en opgezet om een wijk leefbaarder, gezelliger, sfeervoller en leuker te maken. Bijna iedere wijk/buurt heeft één of meerdere bewonersorganisaties. Bewoners kunnen goede ideeën voor hun wijk/buurt altijd voorleggen aan de bewonersorganisatie of aan hun stadsdeelteam.