Ingezonden persbericht


NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358
Persbericht

7 september 2006

Minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht


. NS zet tijdens werkzaamheden bussen in van en naar Abcoude, Breukelen en Maarssen

Op zaterdag 9 en zondag 10 september a.s. rijden er minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. ProRail werkt in dit weekend aan de 4-sporigheid, waardoor er geen rechtstreekse treinen kunnen rijden tussen Eindhoven - Utrecht en Schiphol. Reizigers die tussen Utrecht en Amsterdam reizen wordt aangeraden rekening te houden met extra overstappen en een langere reisduur.

Wat verandert er in de dienstregeling?


. De Intercity's Haarlem - Heerlen/Maastricht v.v. rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal via een andere route en stoppen daardoor niet op Amsterdam Amstel en Duivendrecht;


. De Intercity's Den Helder -Nijmegen v.v. rijden niet tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal;


. De stoptrein Amsterdam Centraal - Woerden Rotterdam Centraal rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Woerden; in plaats daarvan rijdt deze trein tussen Utrecht Centraal, Woerden en Rotterdam Centraal;


. De stoptrein Uitgeest - Utrecht Centraal v.v. rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Reisadvies


. Reizigers die rechtstreeks tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal reizen, kunnen 2 keer per uur gebruik maken van de omgeleide Intercity tussen Haarlem en Heerlen/Maastricht;


. Reizigers tussen Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer kunnen gebruik maken van de metro;


. Voor de reizigers tussen Duivendrecht, Abcoude, Breukelen, Maarssen en Utrecht rijden stopbussen;


. Reizigers tussen Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Amstel kunnen gebruik maken van de stadsbussen;


. Reizigers tussen Schiphol en Utrecht kunnen 2x per uur gebruik maken van rechtstreekse bussen Schiphol - Utrecht Centraal v.v.

Voor meer informatie over dienstregeling kunnen reizigers terecht op de internetsite van NS via www.ns.nl of bellen met 0900 - 1475 ( ¤0,35 per minuut).

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carola Belderbos, Persvoorlichting NS, telefoon: 088 - 6711439 of 06 - 4726 8397.
Datum 7 september 2006

NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 371 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.

NS
Corporate Communication
Hoofdgebouw IV
Laan van Puntenburg 100
Postbus 2025
3500 HA Utrecht T 030 - 235 70 70
F 030 - 235 61 93
www.ns.nl