Gemeente Cranendonck


NIEUWE OPZET KONING DE KONINGEN CRAENDONCK
Een schouwspel dat u niet mag missen!

Koning der Koningen

Op 9 september 2006 komen ongeveer 30 schutterskoningen en koningsparen naar Cranendonck voor een uniek en jaarlijks terugkerend verbroederingsfeest. Koning der Koningen is een schuttersevenement dat niet meer weg te denken is uit het grensgebied Limburg, Noord-Brabant en Belgisch Limburg.

De koningsparen komen in optocht vanuit het schietterrein naar het Schepenhuis, in het centrum van Budel. Hier worden de Koningen van de Brabantse gilden en Limburgse schutterijen om 10.30 uur door het gemeentebestuur ontvangen om samen met het gemeentebestuur het glas te heffen op een goed verloop van de komende wedstrijd. Het tamboerkorps verzorgt hierna een serenade.

Het gezelschap gaat in optocht weer terug naar het schietterrein waar de dag wordt vervolgd met een gezamenlijke maaltijd bij het verenigingslokaal van schutterij St. Nicolaas en St. Antonius in de Laarstraat in Budel. Om 14.00 uur begint de wedstrijd. Met hun schoten op de houten vogel - het koningschieten - zullen zij uitmaken wie de nieuwe Koning der Koningen wordt en wie met de eer en de zilveren speld van de gemeente Cranendonck naar huis gaat.

Zoals jullie kunnen lezen is Koning der Koningen niet alleen een traditie in Cranendonck, maar zeker ook een historisch plaatje dat je niet mag missen. Iedereen is dan ook van harte welkom om zowel bij de ontvangst op het Schepenhuis als bij het koningschieten aanwezig te zijn en sfeer te komen proeven van de vriendschap en broederschap van Brabantse gilden en Limburgse schutterijen

Budel, 08 september 2006

Meer informatie: Renate van Lierop-Kupers, Communicatie Adviseur, tel. 0495 431299