TROS


AndrÉ rouvoet en thom de graaf te gast
bij tros kamerbreed

André Rouvoet, fractievoorzitter van de Christenunie, is te gast in TROS KAMERBREED. Hij praat over het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, 'Duurzaam voor elkaar', dat deze week is gepresenteerd. De ChristenUnie zet in het programma vooral in op kinderen en gezin. Maar ze willen ook, net als de PvdA, de AOW gaan belasten. Kees Boonman en Margriet Vroomans gaan uitgebreid in op het waarom achter deze keuzes.

Verder te gast: Thom de Graaf, oud-minister en jurist. We praten met hem over de ministeriële verantwoordelijkheid naar aanleiding van de Schipholbrand waarbij 11 mensen om het leven kwamen. Is de minister altijd verantwoordelijk? Moet dat altijd als consequentie hebben dat de minister opstapt? En kan de Onderzoeksraad voor de Veiligheid onder leiding van mr. Pieter van Vollenhoven, lid van het Koninklijk Huis, de minister hierop aanspreken? Want ook Pieter van Vollenhoven valt onder de zogenoemde ministeriële verantwoordelijkheid.

Alle grote partijen hebben hun verkiezingsprogramma's gepresenteerd. De campagnes gaan van start en Jacques Monasch, campagne-deskundige, vertelt bij TROS KAMERBREED over nieuwe strategieën en oude valkuilen.

Presentatie: Kees Boonman en Margriet Vroomans

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl
Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 9 september
Radio 1 11.04 uur