Gemeente Rotterdam

Weekbericht Rotterdam 9 t/m 17 september 2006

Wethouder Kriens in debat over geluk in Rotterdam

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) zal op zaterdag 9 september om 21.00 uur deelnemen aan een debat over geluk in Rotterdam. Het debat vindt plaats in Arminius, Museumpark 3 en wordt georganiseerd door Arminius, podium voor kunst, cultuur en debat. Aan het debat doen verder mee Ruut Veenhoven, hoogleraar Sociologie aan de Erasmus Universiteit en Liesbeth Levi, Rotterdamse Raad Kunst en Cultuur. Ruut Veenhoven doet al decennia onderzoek naar geluk en zal gegevens presenteren over het geluk van Rotterdammers.

(Voor meer informatie: Hans Kennepohl, programmeur debatten en lezingen,

tel. 010 - 436 38 05)

Wethouder Bolsius lost startschot Fortis 1/2 Marathon

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Sport) lost op zondag 10 september om 11.00 uur aan de Coolsingel het startschot voor de Fortis 1/2 Marathon. Vervolgens reikt de wethouder om 12.15 uur de prijzen uit. Rotterdam staat op zondag 10 september in het teken van de Rotterdam Road Races, bestaande uit de Fortis 1/2 Marathon Rotterdam en Rotterdam on Wheels. Dit evenement verenigt het beste uit twee werelden: zowel valide sporters als sporters met een beperking staan aan de start op de Coolsingel.

(Voor meer informatie: Rotterdam Marathon, Martine Meijburg, tel. 010 - 432 32 66)

Wethouder Baljeu opent fietsenstalling in Barendrecht

Wethouder Jeanette Baljeu (portefeuillehouder Verkeer & Vervoer van de stadsregio Rotterdam) opent op maandag 11 september samen met wethouder Zuurbier van Barendrecht de nieuwe overdekte fietsenstalling aan de Avenue Carnisse in Barendrecht. De officiële openingshandeling wordt rond 08.30 uur in de fietsenstalling bij TramPlushalte Meerwede (westelijke halte) verricht. In de fietsenstalling wordt voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuw soort slotpaal, waardoor fietsers hun rijwielen nog veiliger kunnen stallen.

(Voor meer informatie: Stadsregio, afdeling Communicatie, Aart van Kapel, tel. 010-417 28 62 / 06-45 78 20 28)

Wethouder Kriens aanwezig bij minisymposium St. Samenwerking Christelijke Maatschappelijke Activering

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) zal op maandag 11 september om 19.30 uur aanwezig zijn op de feestelijke presentatie van de Stichting Samenwerking Christelijke Maatschappelijke Activering. Zij zal daar een welkomst woord uitspreken en in gesprek gaan met andere genodigden over o.a. de kansen, kenmerken en bedreigingen voor het levensbeschouwelijke vrijwilligerswerk. Het minisymposium wordt gehouden in 't Posthuis, Westzeedijk 116 in Rotterdam.

(Voor meer informatie Stichting Mara, 010 - 411 60 85)

Wethouder Bolsius in paneldiscussie tijdens Water Aarde en Samenleving

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) neemt dinsdag 12 september om 11.00 uur deel aan een paneldiscussie over waterbeheer tijdens de conferentie Water, Aarde en Samenleven 2006. De conferentie vindt plaats in het WTC aan het Beursplein 37. Water, Aarde en Samenleven is een conferentie over de Ruimtelijke Ordening van Nederland Waterland.

(Voor meer informatie: BlomBerg Instituut, Juul Boerenkamp, tel. 073 - 684 25 22 of www.wateraardesamenleven.nl)

Wethouder De Boer opent tijdens symposium Industriële Brandbestrijding Pool

Wethouder Roelf de Boer (economie, haven en milieu) opent op dinsdag 12 september om 15.45 uur tijdens een symposium van de Gezamenlijke Brandweer de Industriële Brandbestrijdings Pool (IBP). De opening vindt plaats in Hotel de Beer aan de Europaweg 210 in Rotterdam-Europoort. De IBP heeft middelen en materieel beschikbaar om middelgrote en grootschalige industriële branden in het Rotterdamse haven- en industriegebied op te bestrijden. Door oprichting van de pool is een einde gekomen aan een discussie tussen overheid en bedrijfsleven over de hoeveelheid schuimvormend middel en capaciteit van het bluswatersysteem op eigen terrein van bedrijven aanwezig moet zijn.

(Voor meer informatie: Gezamenlijke Brandweer, projectleider IBP, Raymond Bras,

tel. 010 - 446 85 43)

Wethouder Kaya bij debat Gelukkig in Rotterdam

Wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) spreekt op woensdag 13 september om 20.00 uur bij een debat georganiseerd door de Rotterdamse Raad voor de Kunst en Cultuur (RRKC). Het debat wordt gehouden aan de William Boothlaan 8. 'Gelukkig in Rotterdam' behandelt de vraag: Is geluk maakbaar? Aan de hand van fragmenten uit de BBC-serie 'Making Slough Hapy' (waarin een team experts probeert het stadje Slough gelukkiger te maken) proberen de sprekers waaronder wethouder Kaya een antwoord te vinden op deze vraag.

(Voor meer informatie: Rineke Kraaij (RRKC), tel. 010 - 433 58 57)

Wethouder Geluk opent nieuwbouw Schreuder College en Bergse Veld School

Wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) opent op woensdag 13 september de nieuwbouw van het Schreuder College en de Bergse Veld School. De opening van het Schreuder College vindt plaats aan de Villeneuvestraat 24 om 10.00 uur. Aansluitend om 11.00 uur verricht de wethouder de opening bij de Bergse Veld School aan de Mozartlaan 150. Beide scholen zijn gedurende het vorige schooljaar verbouwd en uitgebreid. Het Schreuder College en de Bergse Veld School zijn onderdeel van Horizon, het Instituut voor Jeugdzorg en Onderwijs. Het betreft scholen voor kinderen met ernstige gedragsproblematiek.

(Voor meer informatie: Horizon, Karin de Laet, tel. 010 - 285 47 50)

Wethouder Kaya op stap met leerlingen van het Albeda College

Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) gaat op woensdag 13 september van 10.00 tot 13.30 uur op stap met een leerling van het ROC Albeda College. Het startpunt is bij restaurant 't Gemaal aan de Pretorialaan 141. De leerling volgt in het restaurant een opleiding tot kok. De ontmoeting tussen wethouder en leerling is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en te vertellen wat zij belangrijk vinden voor Rotterdam. De leerling laat zien wat hij in het restaurant 't Gemaal leert. Daarna bezoeken de leerling en de wethouder een project dat in teken staat van de Rotterdamse cultuursector.

Deze ontmoeting is onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het College 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst: Grada van Essen,

tel. 010 - 417 38 12)

Wethouder De Boer opent waternetsteiger Pernis

Wethouder Roelf de Boer (Economie, Haven en Milieu) opent op vrijdag 15 september in Pernis een nieuwe waternetsteiger. Deze aanlegplaats aan de Nieuwe Maas, gerealiseerd op initiatief van de plaatselijke ondernemersvereniging, geeft Pernis een waterverbinding met Rotterdam. Bewoners kunnen voortaan met de watertaxi naar het centrum, maar ook veel grotere schepen kunnen aan de steiger aanleggen. De officiële opening is 17.00 uur, Pernisse hoofd, havennummer 2870.

(Voor meer informatie: Ad Bergwerff, ondernemersvereniging Pernis, tel. 010 -416 33 57)

Wethouder Schrijer neemt deel aan debat 'Zuid op Kop?'

Wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) neemt op zaterdag 16 september van 13.30 uur tot 15.00 uur deel aan het 010-Actueeldebat debat 'Zuid op Kop?'. Het debat vindt plaats in de centrale hal van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat 110. Het debat gaat over de stand van zaken op Zuid. Naast de wethouder nemen Margriet Drijver (directeur woningcorporatie Com.Wonen), Arnold Reijndorp (stadssocioloog en bijzonder hoogleraar Universiteit van Amsterdam) en Robert Simons (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam).

(Voor meer informatie: Stichting Lokaal, Mariëtte Hameeteman, tel. 010 - 478 88 33)

En verder...

Heropent wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) op donderdag 14 september om 16.00 uur het behandelcentrum van Riagg Rijnmond aan de Mathenesserlaan 208.

(Voor meer informatie: Mariëtte Seijsener, afdeling PR & Communicatie Riagg Rijnmond,

tel. 010 - 241 55 64)

Verricht wethouder Lucas Bolsius (o.m. Sport) op zaterdag 16 september om 17.00 uur de prijsuitreiking van het Rotterdamse roeievenement Erasmus Sprints. De prijsuitreiking vindt plaats op de zeillocatie van Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas, Kralingse Plaslaan 121, Rotterdam.

(Voor meer informatie: Erasmus Sprints, Ellen van Domburg, tel. 06 - 14 26 30 16)

noot voor de redactie/