Gemeente Wijk bij Duurstede

Open Monumentendag op 9 september

Op 9 september a.s. is de twintigste landelijke Open Monumentendag. Het thema dit jaar is `Feest'. En dat zal het die dag zeker worden! In de gemeente Wijk bij Duurstede wordt namelijk uitgebreid aandacht besteed aan de Open Monumentendag en voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven.

Van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn diverse monumentale panden open voor publiek. Naast de gebruikelijke monumenten kunt u ook enkele woonhuizen en een tuin bezichtigen.
Leerlingen van basisscholen in deze gemeente bijten 's ochtends op het Kasteeleiland het spits af met het toneelspel `Feest op het kasteel'. 's Middags verzorgen de basisscholen Oudhollandse spelen op de Mazijk in Wijk bij Duurstede. Op de Markt kunt u vanaf 14.00 uur aan een grote tafel bourgondisch genieten van een maaltijd, verzorgd door twee horecagelegenheden en een ijssalon die vooraan op de Markt gevestigd zijn. De Wijkse troubadour Boudewijn Hansen en het Wijkse Shantykoor `Tussen Rijn en Lek' verhogen de stemming met hun liederen. Toneelvereniging Toverdo verzorgt 's middags vier maal een wagenspel. Voor kinderen staat een ouderwetse draaimolen op de Markt.

Deze dag wordt ook het Ramenproject onthuld: een route door de binnenstad van Wijk bij Duurstede leidt langs diverse ramen, waar blijvend een gedicht op staat. Dat gedicht verwijst naar de historie van dat pand. De route en het bijbehorende boekje zijn (tegen betaling) vanaf 9 september verkrijgbaar bij de VVV aan de Markt.

In de komende weken kunt u o.a. op deze pagina meer lezen over de verschillende programmaonderdelen van de Open Monumentendag. Noteer de 9e september in elk geval in uw agenda, want het is jammer als u deze dag mist!

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30

Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer