Ingezonden persbericht



---


Stichting Zinweb
www.zinweb.nl

PERSBERICHT
4 juli 2006

---

Zinwebbeurs 9 september 2006

Bewegen en Spiritualiteit

Op zaterdag 9 september aanstaande vindt er in het Bijbels Openluchtmuseum (Heilig Landstichting - bij Nijmegen) de Zinwebbeurs plaats. Tussen 12.00 en 18.00 uur is dit museumpark het decor voor een bruisende informatie- en activiteitenbeurs rond het thema 'Bewegen en Spiritualiteit'.

De Zinwebbeurs is er voor iedereen die belangstelling heeft voor zingeving en spiritualiteit. Er is deze dag speciale aandacht voor de Perzische dichter en mysticus Roemi, wiens 800ste geboortedag in 2007 wordt gevierd.

De bezoeker van de Zinwebbeurs kan uitgebreid kennismaken met het werk van Roemi tijdens een speciaal programma met workshops, (voor)lezingen, expositie en film. Op de informatiemarkt presenteren zich enkele tientallen organisaties die actief zijn op het gebied van zingeving en spiritualiteit. Het programma biedt de bezoeker bovendien de keuze uit diverse workshops vol beweging. Tussen 16.00 en 17.00 uur krijgt de bezoeker een drankje aangeboden en kan geluisterd worden naar diverse speciale gasten. Daar zal tevens de prijsuitreiking van de Zinweb Zomerschrijfwedstrijd 2006 plaatsvinden. Het uitgebreide programma van deze dag vindt u op www.zinweb.nl.

Stichting Zinweb organiseert de Zinwebbeurs in samenwerking met het Bijbels Openluchtmuseum. Dit museum maakte onlangs bekend dat het vanaf 20 maart 2007 Museumpark Orientalis zal heten. Met de keuze van een nieuwe naam stapt het museum definitief uit het verleden en maakt het duidelijk een breed, op de vraagstukken van cultuur en religie georiënteerd, museumpark te zijn. De keuze voor een nieuwe naam is een logische stap, want het museum biedt al jarenlang veel meer dan de huidige naam Bijbels Openluchtmuseum suggereert. Het museum biedt bezoekers de mogelijkheid om zich te oriënteren op cultuur en religie. De nieuwe multimediashow is hier een sprekend voorbeeld van.

Zinwebbeurs, zaterdag 9 september 2006
12.00 - 18.00 uur, park open: 10.00 uur

Ontvangst met koffie en opening: 11.30 uur
Bijbels Openluchtmuseum (Heilig Landstichting - bij Nijmegen) Toegang: E 14,50.

De Zinwebbeurs wordt georganiseerd door Stichting Zinweb in samenwerking met

###

---

Dit persbericht gaat vergezeld van:
> gratis advertenties (stoppertjes) op klein, middel en groter formaat > een persartikel door Rinus van Warven
> het programma van de Zinwebbeurs

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting Zinweb, Carina van den Beld-Smit, coördinator Zinwebbeurs: via info@zinweb.nl Bijbels Openluchtmuseum, Manon Henzen, hoofd Communicatie: via tel. 024-38 23 122 of henzen@bijbelsopenluchtmuseum.nl


---- --