KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

26-7-2006

Trainersopleidingen 2006 starten direct na de zomervakantie!

Vorig jaar was het International Sailing Center te Medemblik in vier weekenden lang het decor voor twee opleidingen Zeilwedstrijdtrainer voor (ex-)topzeilers.

Deze opleidingen stond geheel in het teken van vele korte maar hevige trainingen in de drie aanwezige Ynglings. De kandidaten moesten deze trainingen zelf geven en daarbij proberen een effectieve trainingtijd van één uur netto op het water bevechten. Op de wal vonden vervolgens voor- en nabesprekingen plaats en werden de trainingen geëvalueerd. De avonduren werden gebruikt voor de nodige theoretische onderbouwing. Deze opleidingen leverden vorig jaar 24 nieuwe trainers op en vele daarvan zijn momenteel actief als trainer.

Omdat het concept zeer goed is bevallen, wordt dit jaar in de
reguliere opleidingen Verenigings- en Zeilwedstrijdtrainer toegepast. Plaats van handeling zal het International Sailing Center te Medemblik zijn en er wordt gebruik gemaakt van de drie gloednieuwe Ynglings van het Watersportverbond.

Verenigingtrainers worden opgeleid om in verenigingsverband en op regionaal niveau training te geven aan beginnende en semi-gevorderde wedstrijdzeilers. De Zeilwedstrijdtrainer richt meer zich op
getalenteerde gevorderde wedstrijdzeilers die op nationaal- en internationaal niveau hun sport beoefenen.

Cursusdata
Zaterdag 9 september 2006 (startdag)
Vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 oktober 2006 (praktijkweekend 1) Vrijdagavond 13 t/m zondagmiddag 15 oktober 2006 (praktijkweekend 2) Zaterdag 2 en 16 december 2006 (theoriedagen)

Kosten
De kosten voor zowel Verenigingstrainer als Zeilwedstrijdtrainer zijn 315,- (inclusief overnachtingen en eten maar exclusief
cursusliteratuur).

Informatie
Meer informatie kunt u lezen op www.watersportverbond.nl onder watersportverbond > opleidingen > trainersopleidingen. U kunt daar ook een inschrijfformulier downloaden. Als u niet over Internet beschikt, kunt u ook informatiebrochure + inschrijfformulier opvragen bij Denise Willaarts, tel. (030) 751 37 15 e-mail:
denise.willaarts@watersportverbond.nl

Voor inhoudelijke vragen en opleidingsadvies kunt u terecht bij Bart van Breemen: tel.: (030) 751 37 18, e-mail:
bart.vanbreemen@watersportverbond.nl.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/content.asp?me_id=243