Gemeente Delft

Open Monumentendag wordt voor de 20ste keer georganiseerd en Delft sluit aan bij het landelijk thema 'Feest'. Op zaterdag 9 en zondag 10 september worden er weer tientallen Delftse monumenten opengesteld voor publiek.

Zaterdag 9 september zetten 40 monumenten van 10.00 - 17.00 uur hun deuren open. Er zijn informanten aanwezig die achtergrondinformatie kunnen geven over de verschillende monumenten en in de meeste panden worden rondleidingen gegeven. Tussen 13.00 en 17.00 uur trekt een straatparade van 30 muziekkorpsen en showgroepen uit binnen- en buitenland door de binnenstad.

Activiteiten

Tussen het Legermuseum en het Kruithuis zullen twee boten varen (gratis) en voor E 1,-- kan het publiek een speciale rondvaart maken door de grachten. Voor kinderen worden diverse leuke activiteiten georganiseerd en Filmhuis Lumen vertoont feestelijke filmfragmenten vanaf de jaren '50. Zondag 10 september worden 24 monumenten tussen 13.00 en 17.00 uur opengesteld en is er een optreden van het Delfts Dansorkest op de Markt met van 14.00 tot 15.00 uur een samenzang.

Als bijlage bij de Stadskrant Delft verschijnt ook dit jaar weer de speciale Monumentenkrant. Deze krant is tijdens de Open Monumentendagen af te halen bij de deelnemende panden en bij het Toeristen Informatie Punt, Hippolytusbuurt 4.

Meer informatie

Het volledige programma met de deelnemende monumenten, openingstijden en activiteiten staat vanaf half augustus op de landelijke website: www.openmonumentendag.nl

Taptoe

Tegelijk met Open Monumentendag vindt de Taptoe Delft plaats. De Taptoe wordt gehouden op vrijdag 8 en zaterdag 9 september van 20.30-23.00 uur op de Markt. Meer informatie vindt u op www.taptoedelft.nl

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft