Gemeente Hengelo

Oefen 'Het Nieuwe Rijden' op het Brinkplein

Op zaterdag 9 september kan iedereen op het Brinkplein in Hengelo kennis maken met Het Nieuwe Rijden. Dat is een landelijke campagne die automobilisten bewust moet maken van een veilige en schone manier van autorijden. Op het Brinkplein kunnen belangstellenden via een simulator testen of ze Het Nieuwe Rijden al beheersen. Maar er zijn ook verschillende andere activiteiten.

Voor het milieu en de veiligeheid

De landelijke publiekscampagne 'Het Nieuwe Rijden' met de Doeks oet Hasselt is bij veel mensen al bekend. Deze campagne heeft tot doel om de tien miljoen Nederlandse rijbewijsbezitters kennis te laten maken met deze rijstijl. Het Nieuwe Rijden is een comfortabele en brandstofbesparende manier van rijden. De besparing op brandstofkosten kan al gauw oplopen tot zon 10%. Dat is financieel aantrekkelijk en ook nog eens goed voor het milieu. Daarbij komt dat het beter is voor de auto, waardoor kan worden bespaard op onderhoud en reparaties. Het Nieuwe Rijden is bovendien een veilige rijstijl doordat men beter anticipeert op het overige verkeer.

Wat is op 9 september te doen?

Het Brinkplein staat op zaterdag 9 september vanaf 09.00 uur in het teken van Schoon en Veilig Rijden. De wethouders Weber en Oude Alink zijn hier vanaf 13.00 uur bij aanwezig. Wat is er nog meer te doen?
* In een grote simulator kunnen mensen testen of ze Het Nieuwe Rijden al beheersen. Een instructeur geeft uitleg
* In een reddingssimulator kunnen mensen leren hoe ze veilig uit een gekantelde auto kunnen komen

* Er kan kennis gemaakt worden met de aardgasauto van de gemeente Hengelo

* Er kan kennis gemaakt worden met een auto van Greenwheels
* De politie is aanwezig met een politiemotor, een onopvallende videosurveillanceauto en een stand met informatie