Ingezonden persbericht

Rotterdam, 5 september

PERSBERICHT Sing along Concert 9/9/2006

Meezingen maakt Gelukkig!
Young@Heart Chorus en No Theater
Road to Nowhere
Kwieke bejaarden in een revue over het 'Eldorado' van het pensionado-leven tijdens het festival De Wereld van Witte de With in Arminius.

Ze zijn zaterdag 9 september terug in Arminius: de Amerikaanse bejaarden van het Young at Heart Chorus die in 2004 met Road to Nowhere het daverende succes van hun Road to Heaven verzilverden. De jongste is 74, de oudste 93 en zingend en swingend nemen ze de mythe van het luilekkerland van het gepensioneerde leven onder de loep. Niks ronddobberen op cruiseschepen, nee, bingo's in buurthuizen en geraniums zijn de harde realiteit.

Road to Nowhere is een co-productie van Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg). De leden van het het Young at Heart Chorus uit Massachusetts reizen de wereld rond met producties die ooit in 1982 in een gaarkeuken met piano ontstonden. Niemand kon toen vermoeden dat die eerste buurthuisshow zou uitmonden in een professioneel gezelschap van wereldfaam. Inmiddels dateert het eerste bezoek van het gezelschap aan Rotterdam van zo'n tien jaar geleden, en bestaat de groep nog grotendeels in dezelfde samenstelling.

Een van de geheimen achter het succes is dat regisseurs Bob Cilman en Roy Faudree (regisseur van het No Theater en acteur bij de fameuze Wooster Group uit New York) altijd professionele theaterkunst voor ogen staat. In de revue-achtige show Road to Nowhere gaan alle clichés over het veronderstelde luizenleven als gepensioneerde over de kling. De eeuwig groene golfterreinen, de reisjes naar zonnige oorden swingen ze zingend weg op muziek van o.a. The Ramones, The Rolling Stones, U2 en Radiohead. Muziek die menig (achter)kleinkind te ver gaat. Rock on grandpa!

Chorus: Helen Boston, Pat Cady, Louise Canady, Elaine Fligman, Jean Florio, Len Fontaine, Stan Goldman, Eileen Hall, Jeanne Hatch, Norma Landry, John Larareo, Patricia Larese, Miriam Leader, Patricia Linderme, Brock Lynch, Steve Martin, Joe Mitchell, Dora Morrow, Gloria Parker, Liria Petrides, Ed Rehor, Jack Schnepp, Janice St Laurence. Regie: Bob Cilman (Young@Heart), Roy Faudree (No Theater). Piano: Ed Wise. Accordeon: Chris Haynes. Percussie: Billy Arnold. Viool: Miriam Leader. Harmonica: Leonard Fontaine. Licht: Harry Cole. Decor: No Theater. The Drunk Stuntmen: Steve Sanderson, T Flood, J.J. O'Connell , J. Scott Brandon, F. Alex Johnson, Scott Hall.

Datum: zaterdag 9 september
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Arminius
Toegang gratis

---- --

ARMINIUS, podium voor kunst, cultuur en debat
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam
010 4363805
www.arminius.nu

Noot aan de Redactie

Foto's van het Lovlab kunt u downloaden op
http://www.theatervandeverlorentijd.nl/info/TVT-info-06-download.htm

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Hans Kennepohl
programmeur debatten en lezingen
Tel: 06 14024420
h.kennepohl@arminius.nu of info@maandvandefilosofie.nl

---- --