Politie Zeeland


---


O-2278-2006 Even een eindje rijden
Op de Veldm. Montgomerylaan in Middelburg is zaterdag rond 00.15 uur een auto tegen een boom gereden.
De bestuurder, een 19-jarige Middelburger, was zonder toestemming van de eigenaar een eindje in de auto gaan rijden. Omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs en dus geen rijervaring heeft, kwam hij bij het nemen van een bocht in de problemen. Doordat hij teveel gas gaf, schoot de auto de stoep op, reed een aantal tuinhekjes kapot om vervolgens tot stilstand te komen tegen een boom.
Een jongen die voorin zat, raakte gewond aan zijn hoofd en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 19-jarige bestuurder is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld. De auto raakte bij het ongeval dusdanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept.

O-2279-2006 Rijden onder invloed, rijbewijs kwijt
Op de Laan van Sint Hilaire te Zierikzee is zaterdag rond 03.15 uur een 52-jarige automobilist uit Brielle betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de blaastest bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Op het politiebureau werd zijn rijbewijs ingenomen. In ruil daarvoor kreeg hij een dagvaarding en kon hij het bureau weer verlaten.

Z-2280-2006 Dure hengels gestolen uit schuur
Uit een schuur bij een woning aan de Huijgensstraat in Terneuzen zijn afgelopen nacht een drietal hengels gestolen.
De hengels vertegenwoordigen een waarde van enkele honderden euro's.

O-2281-2006 Oldtimer gestolen
Afgelopen week is vanaf een parkeerterrein langs de A58 ter hoogte van Waarde een oldtimer gestolen.
De eigenaar moest zijn oldtimer, een witte Cadillac Fleetwood voorzien van het kenteken DM-58-00, wegens een technisch mankement achtergelaten op het parkeerterrein van de BP. Op 4 september is de auto daar nog gezien. Door omstandigheden is de auto daar langer blijven staan dan de bedoeling was.
Toen de eigenaar de auto vrijdagmorgen wilde ophalen, bleek deze te zijn verdwenen.

---- --