Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |'s-Heerenberg - Jongen van bromfiets getrokken            |

De politie heeft op 8/9 een 19-jarige jongeman uit 's-Heerenberg aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot.

De 20-jarige jongeman zat achterop de brommer van een 20-jarige vriend, ook afkomstig uit 's-Heerenberg, met tussen hen in een in witte doeken gewikkeld bromfietsframe dat ze zojuist gekocht hadden. Op de Mengelenbergseweg/Oude Doetinchemseweg werden ze rond 20.20 uur klemgereden door een rode personenauto met daarin de 19-jarige jongeman. Deze zou zijn 20-jarige plaatsgenoot van de brommer hebben getrokken en hem, toen deze op de grond lag, diverse malen hebben geschopt. De politie heeft de 19-jarige man in zijn woning aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar hij is ingesloten. Het slachtoffer is naar de huisarts verwezen.

Volgens het slachtoffer hebben twee omstanders gezien wat er is gebeurd en hebben ze enkele woorden met elkaar gewisseld. Hij weet echter niet wie zij waren. De politie verzoekt deze personen zich te melden via 0900 8844.
|     |Ruurlo - Vrouwen beschoten met luchtdrukwapen             |

De politie heeft op 8/9 rond 23.00 uur twee jongens van 15 en 16 uit Borculo aangehouden. Zij worden ervan verdacht die avond een 60-jarige vrouw uit Borculo en een 74-jarige vrouw uit Ruurlo met een luchtdrukwapen te hebben beschoten.

De politie kreeg de melding dat er rond 22.45 uur iemand beschoten was op de parkeerplaats achter een eetgelegenheid aan de Esweg. Een 60-jarige vrouw fietste daar vanaf het tenniscomplex aan de Wiersseweg toen zij getroffen werd door een kogeltje. Het kogeltje ging door haar rugzak en tennisracket heen en stopte net tegen haar rug.
Ter plaatse gekomen werden de agenten aangesproken door een getuige die kon vertellen waar de verdachten zich bevonden. Vervolgens konden de 15- en 16-jarige jongen in het centrum van Ruurlo worden aangehouden. De 15-jarige jongen droeg een windbuks met geluiddemper en kogeltjes bij zich. De jongens zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld.

Diezelfde avond rond 22.00 uur is een 74-jarige vrouw licht gewond geraakt nadat zij, vermoedelijk tijdens het voorbijfietsen, op De Smidse in haar rug is geschoten met een luchtbuks. De politie vermoedt dat het hier om dezelfde daders gaat, en heeft de zaak in onderzoek.
|     |Doetinchem - Horecaverbod voor 20-jarige Doetinchemmer    |

Op 9/9 rond 02.00 uur heeft de politie een 20-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het herhaaldelijk niet voldoen aan de vordering om zich te verwijderen.

Rond 01.40 uur was er onenigheid in een uitgaangsgelegenheid aan de Grutstraat waarbij de 20-jarige man werd buitengezet. Toen degene met wie hij onenigheid had gehad ook buiten werd gezet, probeerde de Doetinchemmer bij die persoon te komen. Dat wist de politie te voorkomen. De man werd herhaaldelijk gevorderd zich te verwijderen. Toen de man daar geen gehoor aan gaf, is hij aangehouden. Tevens is hem een horecaverbod meegegeven.
|     |Doetinchem - Politie houdt onruststoker aan               |

Een 24-jarige man uit Doetinchem is zaterdagnacht 9/9 rond 04.30 uur op het Simonsplein aangehouden voor agressief gedrag, het verstoren van de openbare orde en het niet willen tonen van zijn identificatiebewijs.

Er was een vechtpartij geweest in de Korte Kapoeniestraat. Toen de politie ter plaatse kwam, zag zij een groep mensen op zich toe lopen onder wie de verdachte. Deze had een bebloed gezicht en gedroeg zich agressief en uitdagend. Omdat hij zich niet wilde legitimeren, is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Omdat hij ook daar niet wilde meewerken, is de man ingesloten.
|     |Wehl - Automobilist kijkt te diep in het glas             |

Op 8/9 zag de politie rond 19.45 uur op de Stationsstraat een automobilist vanaf de Doetinchemseweg met hoge snelheid de T-splitsing oversteken. Hierbij reed hij bijna een fietser omver.

De politie hield de man staande. Bij het aanspreken van de 26-jarige bestuurder uit Wehl rook de politie direct een alcohollucht. Een getuige meldde de politie dat zij de man niet-handsfree had zien rijden waarbij hij meermalen de berm in was gereden. De politie heeft de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar hij 1,36 promille blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.
|     |Eibergen - Personeel houdt verdachte winkeldiefstal aan   |

Het personeel van een supermarkt aan de Laagte heeft op 8/9 rond 18.30 uur een 38-jarige vrouw uit Eibergen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De vrouw had een artikel in haar boodschappentas gedaan en dit niet afgerekend. De vrouw is naar het politiebureau overgebracht.

--- Einde berichten ---
---

---

---

---- --