Ingezonden persbericht

Persinformatie

Vernieuwde Nuon Energiewinkel heropent deuren in Nijhof Baarn

Nuon showt warm design op de catwalk

AMSTERDAM, 9 september 2006 - Energieonderneming Nuon heeft vandaag haar collectie designradiatoren in de nieuwe winterkleuren 2006/2007 getoond in een bijzondere catwalk show. Zo wordt de heropening van de vernieuwde Nuon Energiewinkel in bouw- en woonwarenhuis Nijhof in Baarn gevierd.

De opvallende creaties trokken de aandacht van een groot publiek. "Consumenten hebben behoefte aan gemak, aan gebruiksvoorwerpen die makkelijk zijn te bedienen", vertelt Beert van der Heiden, winkelmanager van de Nuon Energiewinkel. "Maar die er ook aantrekkelijk uit zien. Mooi om naar te kijken en lekker om aan te raken.", voegt hij toe. "Steeds meer mensen willen dan ook een designradiator. Onze collectie biedt keuze uit de meest uiteenlopende kleuren - inclusief de nieuwste modekleuren - en modellen. Waar kun je dat beter tonen dan op een catwalk?", aldus een enthousiaste Van der Heiden.

De Nuon Energiewinkel in Baarn heeft een showroom met modellen van onder meer Jaga, Zehnder en Vasco. Denk aan fel gekleurde radiatoren, of juist aan verwarmingselementen die vanwege de materiaalkeuze optisch wegvallen tegen de muur. Zelfs design radiatorknoppen en heel strak, minimalistisch vormgegeven radiatoren die geen naden of buizen laten zien, zijn tegenwoordig verkrijgbaar.

Op uitnodiging van Nuon namen drie belangrijke leveranciers van radiatoren deel aan 'Warm design op de catwalk': Jaga, Zehnder en Vasco. De modellen die de designradiatoren showden droegen kleding uit de collectie Hans Ubbink 'Blue'. Daarnaast toonde woonwarenhuis Nijhof diverse warmte-elementen op de catwalk. Hille Beekhuis, Communicatiemanager Nijhof: "We hebben producten laten zien die ook die link hebben met warmte en design, zoals een tas van geverfd springbokvacht, bijzondere dekens en plaids en een uitgesproken designlamp. Naast radiatoren bekijken, konden klanten ook zelf een designradiator maken in een gratis workshop radiatoren beschilderen."

Half miljoen bezoekers

Naast een ruime keuze uit designradiatoren krijgt de bezoeker ook energieadvies in de Energiewinkel. Beert van der Heiden: "De consument kan bij ons terecht voor onafhankelijke informatie en advies over alles op het gebied van warmte en energie in huis. De afgelopen vijf jaar hebben op die manier al zo'n half miljoen bezoekers de weg gevonden naar onze winkel".

Over Nuon

Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.

Einde persinformatie

Noot voor de redactie (