Politie Zeeland


---


O-2282-2006 Jongens plegen vernielingen in Kapelle
Afgelopen nacht hebben 4 jongens van 17- t/m 20 jaar uit Kapelle diverse vernielingen gepleegd in hun woonplaats.
Rond 00.15 uur hoorde een bewoner van de Oude Veiling een harde klap. Hij ging gelijk naar buiten en zag dat een buitenspiegel van zijn auto was vernield. Een groepje jongens fietsen weg maar hij ging er achteraan in zijn auto. Hij zag kans een van de jongens klem te rijden en hem aan de politie over te dragen. De anderen gingen er vandoor. Zij meldden zich in de loop van vanmorgen op het politiebureau. Ze bekenden ook nog een 5-tal ruiten van een abri op het station te hebben vernield. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze allen weer in vrijheid gesteld. Tot nu toe zijn er bij de politie twee aangiftes binnengekomen van vernieling van een autospiegel.

W-2283-2006 Auto-inbraak
Afgelopen nacht is aan de Rijnstraat in Middelburg ingebroken in een geparkeerde auto.
De buit bestond o.a. uit een portemonnee, een zonnebril en een schooltas.

O-2284-2006 Auto rijdt de bosjes in
In Renesse heeft de politie vrijdagavond rond 23.45 uur een 17-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
Hij was eerder die avond op de Lijsterweg in de auto van een kennis met flinke vaart achteruit in een heg gereden. Hij was, gezien zijn leeftijd, nog niet in het bezit van een rijbewijs en hij bleek ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. De jongen werd na opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

W-2285-2006 Aanhouding na diefstal lege flessen
In zijn woonplaats is zaterdagmorgen een 29-jarige Vlissinger aangehouden voor de diefstal van lege flessen.
Een bewoner van de J. van de Capellelaan hoorde rond 08.30 uur een krakend geluid aan de achterzijde van zijn woning. Toen hij uit het raam keek, zag hij een manspersoon in zijn tuin staan met in zijn hand een tas met lege flessen, afkomstig uit zijn schuur. Hij opende het raam en sprak de man aan waarna deze via de schutting de tuin uit wilde vluchten. Dit werd echter belemmerd door de bewoner en een familielid die de man vast pakten en de politie belden. De 29-jarige Vlissinger is overgebracht naar het politiebureau.

---- --